Lakásunk zöld lakói talán varázslatokra is képesek.

Díszítenek, feldobják a lakást, becsempésznek egy csipetnyi zöld felületet: ezek a szobanövények. A növények nem csak tisztítják a lakás levegőjét, de pozitív energiát hoznak még a legkisebb térbe is. Ráadásul ismert, hogy egyes növények levelét, virágát, magját, de még a gyökerét is használják varázslatokhoz, boszorkányos dolgokhoz. Így például füstölő készítéséhez, varázslatos fürdővízbe, szerelmi bájitalokhoz, gyógyításhoz, gyógynövénykészítéshez, vagy bizonyos dolgok bevonzására, esetleg épp ellenkezőleg, távoltartására.

Már őseink is hittek bennük

A növényi varázslat tradíciója régi időkre nyúlik vissza. Minden növénynek megvan a kedvező hatása, jó tulajdonsága, és számos nép kultúrájában hittek benne, hogy egyes növények ezen túl még varázserővel is bírnak.

A növényi részek használata széleskörű lehet, onnantól kezdve, hogy boszorkánykodás közben beszórják őket a tűzbe, a gyertya lángjába, egészen addig, hogy egy kis zsákban, tasakban magunknál hordozzuk a növényke szétmorzsolt virágját, levelét, bízva annak varázserejében.

Minden növénynek egyedi rezgése, vibrációja van, amely oda-vissza hat a környezete és a körülötte lévő emberek vibrációjára. Ennek tulajdonítják azt a pozitív hatást, hogy helyreálltja a rosszul működő, megbetegedett szervezetet, vagy akár egyensúlyba hozza a negatív energiákkal teli épület rezgését.

A legnépszerűbb mágikus szobanövények

A szobanövények nagy előnye, hogy jóformán minden lakásban jelen vannak, ezért ideálisak a kezdő növényi varázslatokat „űzők” számára is.

Fokföldi ibolya

Ez a jól ismert, legtöbbször rózsaszín vagy ibolyakék virágokkal díszítő növényke tündérvarázslatokban és egyéb bájolásokban használt, segít a spirituális légkör megteremtésében. A fokföldi ibolyának női energiája van, és a Vénusz bolygóval, valamint a vízzel mint természeti elemmel van összeköttetésben.

Varázslatos szobanövények

Aloe vera

Nagyon hasznos az apró sérülések, égési sebek kezelésében, de a konyhában is ott a helye. Levelének nedve csillapítja a rovarcsípés okozta kellemetlen viszketést, és enyhíti a napégette bőr fájdalmát is. Elhárítja a negatív energiákat, és megelőzi a házi baleseteket. Legyünk óvatosak: nagyon érzékeny bőrön kiütéseket okozhat, elfogyasztva pedig hashajtó hatása lehet. Az aloe a Holdhoz kötődik, valamint a vízhez. Afrikában az a szokás, hogy a leveleit az ajtó fölé lógatják, mert úgy vélik, hogy szerencsét hoz és megvédi a hajlékot a negatív energiáktól.

Varázslatos szobanövények

Kaktuszok

Ezek a növények a Mars uralma alatt állnak és a védelmet kérő varázslatokban használatosak. A sok napfényt és meleget igénylő kaktuszok egy része tüskés, ezért óvatosan bánjunk velük.

Varázslatos szobanövények

Ciklámen

A ciklámen a termékenységet, boldogságot, és szerelmet kérő varázslatokban használatos. A hálószobába helyezve a szenvedélyt is ébren tartja, a libidót és a termékenységet növeli, és távol tartja a rémálmokat. A Marssal és a vízzel áll kapcsolatban, ideális növénye azoknak a varázslatoknak, amelyek a boldogságot, örömöt, és vonzódásokat kívánják becsalogatni.

Varázslatos szobanövények

Páfrány

A páfránylevél védelmező hatásáról ismert, csokorba rendezve a mellé tett, többi növény pozitív varázserejét is növeli. Számos mesében bukkan fel mint varázsnövény, úgy tartják, hogy magjától válnak láthatatlanná a tündérek Szentiván éjjelén. Sőt, egyes vidékeken azt is tudni vélték, hogy aki megszerzi a páfrány virágát, az megérti az állatok és a növények beszédét is.

Varázslatos szobanövények Forest and Kim Starr

Orchideák

Az orchideák a Vénusz bolygó hatása alatt állnak és szerelmi varázslásokban, praktikákban használatosak.

Varázslatos szobanövények

Zöldike

Egyszerű tartása miatt kedvelt szobanövény, amely védelmet is hoz a lakásba. Még a kevés fényt is elviseli, de legjobban a közepes fényviszonyok mellett fejlődik. Gyakran kosárban, csüngő kaspóban nevelkedik.

Varázslatos szobanövények Valerie Everett