Akinek van egy kis szabadideje és kézügyessége, amit esetleg szívesen tovább is fejlesztene, az mindenképpen vessen egy pillantást az alábbi képekre.

10 ötletes, saját kezűleg is elkészíthető kültéri hangulatvilágítást mutatunk. Bennünket valamennyi kreatív megoldás meggyőzött; reméljük, sokaknak ad inspirációt a saját világításuk elkészítéséhez!

Borosüveg-fáklya

Azoknak ajánljuk, akik valami nagyon kreatív, szokatlan és egyben meglepő megoldást keresnek.

Kültéri világítás sk designsponge.com

Kockamécses

Ezek a mécsesek garantáltan feldobják a kertet és megadják az alaphangulatot a szabadban eltöltött kellemes estékhez. Ráadásul lakásdekorációként is remekül megállják a helyüket.

Kültéri világítás sk dailyhomedecorideas.com

Akasztós befőttesüveg-lámpák

Mindannyian tudjuk, hogy a megfelelő világítás barátságosabbá teszi a környezetünket. Ezek a függő lámpák pont ilyenek! Keressük elő hozzá a legszebb befőttesüvegeinket, szerezzünk be pár tömbgyertyát, fehér babot (de természetesen díszkavicsot is használhatunk), valamint dekoratív láncot. Gyönyörűen fognak világítani a kertben!

Kültéri világítás sklovechicliving.co.uk

Vintage hangulatú függőlámpa

Még ha nincs is kerti étkezőasztalunk, akkor is felakaszthatjuk a lámpát a kert egy tetszés szerinti pontján, hogy kellemes fényárban töltsük el az időt családunkkal, barátainkkal.

Kültéri világítás sk designsponge.com

Papírcsillag-lámpa

Álomszerűen mesés, varázslatos hangulatot teremt a kertben ez a csillag alakú lámpa. Ráadásul alig kell költenünk az elkészítésére.

Kültéri világítás sk meandmydiy.com

Kültéri lámpás konzerves dobozból

Szép és hasznos: bár a képen látható világítótest látszólag üzletből való, a valóságban házilagos kivitelezésről van szó. Nem időigényes az elkészítése, ráadásul spórolhatunk a kiürült fémboboz és pocakos üveg újrahasznosításával.

Kültéri világítás sk inmyownstyle.com

Hengeres konzervdoboz-lámpák

Ezek a konzervdoboz lámpák pompásan mutatnak minden kertben; télen-nyáron gondoskodnak a megfelelő alaphangulatról. Ha szívesen időzünk a friss levegőn, mindenképpen tegyünk próbát egy-két ilyen egyedi mintázatú lámpa elkészítésével.

Mindenekelőtt kiürült csemegekukoricás vagy hasonlóan magas konzervdobozra lesz szükségünk, továbbá gyertyákra vagy mécsesekre, festékszóró spray-re, vékony drótra, szögekre, valamint hasznos szerszámokra, úgy mint kalapácsra és csípőfogóra. Már a lámpák megtervezése és elkészítése is igazi kikapcsolódást jelent a hétköznapok rohanásából.

Kültéri világítás sk growcreativeblog.com

Sötétben világító pozsgások

A melegebb hónapokban éjszakába nyúlóan időzhetünk a kertben. Az alábbi meghökkentő, egyben pénztárcabarát ötlettel mesébe illő hangulatot teremthetünk a szabadban eltöltött órákhoz. Ami igazán csodás az alábbi, pozsgások felhasználásával készült lámpácskákban, hogy áram felhasználása nélkül működnek, maguktól újratöltődnek.

Természetesen a lakásunkat is díszíthetjük velük; a lámpák mérete pedig egyéni ízlés kérdése. Hogy mire van szükségünk az elkészítésükhöz? Mindössze kisebb üvegekre, pozsgás növényekre, nem utolsósorban pedig sötétben világító festékre.

Kültéri világítás sk mrspotter.com

Kültéri világítás muffinpapír-lámpaernyőkkel

Ezek a szép kis színes lámpaernyők azonnal meghitté varázsolják a kertet. A lámpafüzért mindenesetre olyan helyre akasszuk fel, ahol az eső nem tehet kárt benne. Arra is vigyáznunk kell, hogy a papír ne érjen a felforrósodott izzókhoz. A legjobb tehát, amit tehetünk, hogy ezt a fajta világítást soha nem hagyjuk őrizetlenül.

Kültéri világítás sk cfabbridesigns.com

Függő üvegmécsesek

Egyike a legegyszerűbben elkészíthető kültéri világítótesteknek. Tornácra, teraszra, erkélyre is ideális dekoráció. A lámpa kialakításának köszönhetően a szél miatt sem kell aggódnunk. Szükségünk lesz formás üvegekre, huzalra, vágószerszámra, gyertyákra vagy mécsesekre, csípőfogóra, mérőszalagra, valamint hosszú kandallógyufára.

Kültéri világítás skcraftynest.com