Hálásak lesznek a rózsáid és a páfrányaid!

Ha legközelebb teát főzöl, ne dobd el a kis tasakokat, miután kioldódtak belőle az anyagok. Ezt a kis tealevelekkel teli szütyőt még rengeteg mindenre használhatod!

1. A virágcserepek alá

Ha azt szeretnéd, hogy a szobanövényeid megállíthatatlanul burjánzanak, akkor tegyél egy teafiltert a cserép alján lévő lukra, ültetés előtt. Ez segíti a talajt a víz megtartásában, és a teástasakból tápanyagok is kimosódnak.

Fotó: Getty

2. Segít a tűzrakóhely kitakarításában

Amikor legközelebb kikormozod a kandallót, kemencét, kerti sütögetőt, nyiss ki egy használt teafiltert és szórd a nedves leveleket a felületre először. Ez a művelet segít abban, hogy a por, korom ne szálljon szanaszét, ezáltal ne legyen kétszer annyi munkád a pucolással.

Fotó: Getty

3. Zsírtalanítja az edényeket

A koszos, zsíros edények mosogatásánál is hasznát veheted a kis tasakoknak, ha néhányat teszel belőlük a mosatlanba és beáztatod 5 percre. Állítólag hatásosan előoldja neked a zsírokat.

Fotó: Getty

4. Segíti a rózsák növekedését

A rózsák imádják a teában található csersavakat, ezért a használt tealeveleket ajánlatos a tövek köré szórni, így minden locsoláskor értékes anyagok jutnak a virágföldbe.

Fotó: Getty

5. Antikolja a bútorokat

Ha szeretnéd, hogy az új komódnak, asztalnak régi, antik, vintage hatása legyen, akkor áztass teafiltert ecetbe 24 órára, majd acélgyapottal vidd fel a felületre. Az eredmény a tea és a bútor fajtájától és az áztatás idejétől is függ.

Fotó: MOUNTAIN MODERN LIFE

6. Fényesíti a tükröket

Egy kellemes teázást követően szánj néhány percet arra, hogy a teafilterrel megtisztítod a tükröket. Töröld át száraz ronggyal, ragyogni fog!

Fotó: Getty

7. Elűzi a kéz kellemetlen illatát

Fokhagymapucolás, hagymaaprítás, vagy más „szagos” műveletek után dörzsölj egy teafiltert a kezeidre, hogy elűzze a kellemetlen illatot. Utána moss kezet!

Fotó: Getty

8. Ötletes festés a gyerekekkel

Amikor már semmi ötleted nincs a kreatívkodásra, adj a gyerekeknek egy spricni flakont és használt teafiltereket, és hagyd, hogy kedvükre nyomkodják, és fessenek a színesített vízzel.

Fotó: Getty

9. Felfrissíti a régi tornacipőt

Mi tagadás, a torna és edzőcipők egy idő után nem árasztanak túl kellemes illatot. Egy megszárított teatasakkal viszont úrrá lehetünk a problémán, amennyiben egy éjszakára a cipőbe helyezzük, megköti a nem kívánatos szagokat.

Fotó: Getty

10. Imádja a páfrány is

A szobapáfrány rajong a teafilterért, és extra bujasággal hálálja meg, ha nedves tealeveleket vagy filtert döngölünk a földjébe.

Fotó: Getty

11. Segít a leégett bőrnek

Ha legközelebb valaki vörös háttal jön be a napozásból, tegyél frissen forrázott teásfiltereket rá (persze ne forrón) hogy csökkentsék a bőrpírt.

Fotó: Getty

Forrás: HouseBeautiful