Szánj pár percet az elkészítésre, az órákig tartó, tömegben vásárolgatás helyett.

Ne hagyd, hogy a tömegbe vesszen az ajándékozás öröme! Ha vannak növénybolond barátaid, családtagjaid, velük igazán könnyű dolgod lesz. Az adventi hetekben számos apróságot készíthetsz, amivel meglepheted őket. Kezdődhet a kellemes munka?

1) Terrárium pozsgásoknak

Ezek az apró kis növényházikók nagyon egyszerűen elkészíthetőek, és rendkívüli népszerűségnek örvendenek. Amíg nem kerül az ajándékozotthoz, légy körültekintő a locsolással, mert azzal tönkreteheted a művet. Csak akkor öntözz, ha a talaj már kiszáradt! Ezek a parányi terráriumok kevés törődéssel is beérik.

5-brillians-diy-1Fotó: Greener Environments

2) Lebegő növények

A szakállbroméliák (Tillandsia) a növényvilágban a levegő akrobatáinak számítanak. Különös külsejük igen mutatóssá teszi őket, ugyanakkor nem igényelnek sok gondozást. Mindenféle jópofa tartóban elhelyezhetjük őket, lóghatlak a plafonról, függhetnek a falon, csünghetnek egy csigaházban akár. Szórt fényt igényelnek és hetente egyszer szükséges őket beáztatni kb. 20 percre. Egyéb napokon pedig azt szeretik, ha párásítjuk a környezetüket.

Teheted őket üvegbe és lelógathatod a plafonról

5-brillians-diy-2Fotó: Centro Garden

Készíthetsz bromélia koszorút

5-brillians-diy-3Fotó: The Rainforest Garden

Jól mutatnak egy karácsonyi díszgömbben is

5-brillians-diy-4-2Fotó: Feminine Modern/Michelle-S

3) Fűszerek cserépben

Egyszerű és bájos: a fűszernövények egy dekoratív cserépben mindenkinél nagy sikert aratnak! Kösd át az egészet egy karácsonyi hangulatú masnival és már kész is az ajándék.

5-brillians-diy-5Fotó: precioussister

4) Fűszeres olíva olaj

Nagy sikert fog aratni a családod, barátaid körében ez a saját kezűleg készített olívaolaj is. Ha rendelkezel kiskerttel, vagy konyhai fűszerkerttel, akkor ott szedd a hozzávalókat! Már csak egy üveg olívaolajra lesz szükséged az ajándékhoz.

5-brillians-diy-6Fotó: Just Putzing

5) Ajándékcsomagolás növényekkel

A növénybarátok annak is örülnek, ha a csomagoláshoz kedvencüket használod. Vehetsz sima háztartási csomagolóanyagot is, mert a dekoráció úgyis feldobja az egyszerű papírt. Egyszerűen díszítsd termésekkel, levelekkel, virágokkal a csomagot! Hogy tetszenek ezek az ötletek?

5-brillians-diy-7Fotó: Hege In France