Profi tisztaság a lakás minden pontján!

Ismerős a helyzet, amikor tudjuk valamiről, hogy le kéne pucolni, de annyi macerával jár, hogy inkább elnapoljuk? Rövidítsük a listát ezekkel a szuper trükkökkel!

1.

Ahová a porszívócső sem fér be, ahhoz már csak egy kis praktikával tudunk hozzáférni. Ha nincs hozzá megfelelő, erre a célra tervezett fej, egyszerűen készítsünk mi magunk! Például kartonból, ami kellően puha ahhoz, hogy a megfelelő alakúra formázzuk, de még kellően kemény ahhoz, hogy megtartsa a formáját.

Tippek takarításhoz

2.

Nehezen hozzáférhető helyeken megkönnyíthetjük a dolgunkat, ha olyan dolgokból készítünk takarítóeszközt, amit nem feltétlen erre a célra találtak ki…

Tippek takarításhoz

3.

A barázdált, egészen pici helyeken remek szolgálatot tehet egy hétköznapi fültisztítópálcika.

Tippek takarításhoz

4.

Könnyedén felfrissíthetjük a matracunkat, ha nem csak egyszerűen kiporszívózzuk, de előtte szódabikarbóna szórunk rá, és hagyjuk 10-15 percig hatni.

Tippek takarításhoz

5.

A vízkő nagy ellensége a szódabikarbóna. Nehezen elérhető helyeken pedig egy leszázalékolt fogkefe remek szolgálatot tehet!

Tippek takarításhoz

6.

A fürdőrózsa vízkőmentesítése vegyszer nélkül: a varázserővel bíró szóbadikarbóna ismét a barátunk, hígítsuk fel ecettel és hagyjuk pár órára ázni. Egy madzag segítségével egy zacskóba töltve rá is applikálhatjuk, ha a fej nem levehető!

Tippek takarításhoz

Képek és ötlet: https://brightside.me