Úgy tűnik, egészen eddig a dinnye legjobb részét dobtuk ki…

A görögdinnye piros húsa és a zöld külső héja közötti fehér sáv, amit mi tévesen, tudatlan nyugalomban eddig a kukába száműztünk, tulajdonképpen a gyümölcs legértékesebb része. Ha ízében nem is vetekedhet az általánosan fogyasztott részével, azt nem árt tudnunk róla, hogy tartalmaz citrulint, ami egy vérkeringés javító aminosav.

Az ízben talán leginkább a kígyóuborkához hasonlítható részt a legkülönfélébb formákban fogyaszthatjuk, így szinte kizárt, hogy ne találjunk kedvünkre valót.

Salátaként

A különféle saláták a legkézenfekvőbb alternatívái egy-egy könnyű nyári ebédnek, és ugye minél frissebb, minél vitamindúsabb, annál jobb!

DinnyeFotó: http://hu.pinterest.com

Kandírozva

Tulajdonképpen tökéletes alapanyag, hogy egy kis bűntelen és szuperegészséges finomságot készítsünk belőle, így miért is ne tennénk?

DinnyeFotó: https://hu.pinterest.com/

Dzsemként

A nyár a befőzés, a lekvár- és dzsemkészítés időszaka is, a klasszikus eper, barack, szilva mellé, most valami új íz is kerülhet a polcra!

Dinnye dzsemkéntFotó: https://hu.pinterest.com/

Dzsúzként

Kockára vágva egyszerűen feldobhatjuk vele limonádénkat, vagy egyéb zöldségekkel-gyümölcsökkel turmixolva isteni smoothie-t készíthetünk belőle. Nyami!

Dinnye dzsúzkéntFotó: https://hu.pinterest.com/

Lecsó formájában

A nyár zöldségeiből készített lecsó a dinnye mellett szintén igen népszerű választás egy tikkasztó napon. Érett paradicsom, ropogós paprika…ezentúl pedig van plusz egy alapanyagunk hozzá!