Kirsner Erikának, Soós Viktóriának és Temes Bernadettnek a kemény edzések mellett a beteg gyerekekre is jut ideje. A kézilabdás lányok a Gottsegen Országos Kardiológiai Intézetben váltak mesedoktorokká, hogy a mese fantáziavilágába repíthessék a Gyermekszív Központ betegeit.

Mesedoktori szerepükhöz már hetekkel korábban megkezdték az előkészületeket: plüss állatokat vásároltak, pénzgyűjtést szerveztek, és gondosan kiválasztották a legjobb meséket azért, hogy gólpasszok helyett ezúttal minél több gyermekmosolyt gyűjthessenek be.

Molli és a mesefigurás falak

Kirsner Erika, válogatott kézilabdázó egy 5 éves kislány és egy 8 hónapos kisfiú édesanyja, így különösen érzékeny a beteg gyermekeket érintő témák iránt. Főleg mióta kislányával átélte a kórházi létet

„Molli 2 éves volt, amikor motorozás közben elesett, és felrepedt a szája. Soha nem felejtem el a kislányom keserves sírását, és azt az ijedtséget, ami akkor körülvett bennünket.

A kórházba érve azonban kedves nővérek és mesefigurás falak fogadtak bennünket, ami szerencsére Mollit perceken belül megnyugtatta. Magam is meglepődtem, hogy milyen nagyszerű hatással tud lenni egy-egy kedves mesehős a gyerekekre. Ezt a megnyugtató, pozitív érzést szeretném átadni a Gyermekszív Központ kis betegeinek a meseolvasás segítségével.”

Megtörni a kórházi lét monotonitását

Nemcsak a lányok izgultak a nagy találkozás előtt, a gyerekek is nagyon várták a példaképek érkezését. Vincze Beatrix, a Gyermekszív Központ vezető főnővére elmondta, hogy a kis betegekkel együtt ő is nagyon örül a sportolók látogatásának: „A kézilabdázók jelenléte megtörte a kórházi lét monotonitását, a gyerkőcök a meseolvasás hatására egy kis időre elfeledkezhettek a betegségükről” – tette hozzá.

„Nagyon jó érzés volt mesét olvasni a gyerekeknek, úgy érezzük, sikerült felvidítanunk őket. Buzdítunk mindenkit, hogy élje át ezt az élményt, fantasztikus!” – tette hozzá Soós Viktória és Temes Bernadett válogatott kézilabdázó.

Önkéntes meseolvasók kerestetnek!

A Gottsegen Országos Kardiológiai Intézet a kezdetektől, 2013 óta tagja a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programnak, melynek keretében idén ősztől országszerte 49 egészségügyi intézmény várja az önkéntes meseolvasókat. Aki nem tud személyesen elmenni, de szeretne meseolvasással örömöt okozni a kis betegeknek, annak lehetősége van a K&H gyógyvarázs online mesetárba feltöltött videón keresztül mesét küldeni 40 kórház gyermekeinek. A személyes és a webes meseolvasásra bárki jelentkezhet, aki betöltötte 14. életévét!

További információ a khgyogyvarazs.hu oldalon!