Éjjel-nappal foci.

Aligha kerülheti el a futballról szóló híreket bárki a következő kb. egy hónapban: a labdarúgó-világbajnokság hamarosan elrajtol Olaszországban. Napi több meccs, rengeteg sör, éjszakába nyúló értékelések, szurkolói viták, öröm és könnyek várnak az egész világra.

Legyél képben, megosztunk veled pár érdekességet!

1. Most először fog Oroszország rendezni foci VB-t, sőt Kelet-Európában is ez lesz az első ilyen esemény. Bár a házigazdák reménykednek a hazai pályában, a nagy esélyesek között kevesen tartják őket számon.

https://www.instagram.com/p/Bj0DHJBBpPG/?taken-by=fifaworldcup

2. Összesen 32 csapat fog versengeni: 13-an az európai régióból, 5-en Afrikából, 10-en Ázsiából és Dél-Amerikából, és 3-an az Észak- és Közép-amerikai régióból lépnek pályára (+1 Ausztrália csapata).

3. A bajnokság kabalafigurája Zabivaka™ , a farkas lesz, akit online szavazással választottak ki. Tervezője egy diáklány, Ekaterina Bocharova.

https://www.instagram.com/p/BjcApyshzfa/?taken-by=fifaworldcup

https://www.instagram.com/p/BjuNiADBMVV/?taken-by=fifaworldcup

4. A szervezők munkáját önkéntesek segítik, akik speciális kiképzést kapnak 20 területen. Összesen mintegy 15 000 önkéntes vesz részt az olajozott lebonyolításban.

5. Ez már a 21-dik futball világbajnokság lesz azóta, hogy 1930-ban Uruguay-ban megrendezték az elsőt.

Fotó: www.fifa.com

6. 1958 óta most fordul elő először, hogy Olaszország nem lesz ott a VB-n (alig bírtuk könnyek nélkül leírni ezt a mondatot…).

7. Újoncként viszont ketten debütálnak: Izland és Panama.

8. Zimbabwe-t kizárták, mivel nem fizették ki az edzőjüket. Indonézia is hasonló sorsra jutott, mivel a kormány beavatkozott a meccsek menetébe (finoman szólva).

9. A labda, a Telstar 18 Pakisztánból érkezik, és hő segítségével illesztik össze a darabjait. Ez az első meccslabda a világon, amely beágyazott – okostelefonnal összeköthető – NFC chipet tartalmaz.

Fotó: www.fifa.com

10. A VB legnehezebb focistája a panamai Roman Torres lesz, a maga 99 kilójával (amihez 188 cm).

https://www.instagram.com/p/Bj5PrGFA16X/?taken-by=romantorres_05

11. A szerb kormányfő kijelentette, hogy az ország csapat 10 millió eurót kap, ha megnyeri a világbajnokságot (nyilván könnyen osztogatja, nem sok esélyük van erre).

Forrás: welcome2018.com és www.iloveqatar.net