Tarkabarka dekorációk.

Nyakunkon a húsvét, a várakozás izgalma tölti meg a napokat. Meghosszabbíthatjuk az ünnepet, ha már korábban nekikezdünk a dekorálásnak és nem csak mi kerülünk nyuszis hangulatba, de a lakást is felöltöztetjük.

Elő a kezekkel, apró, egyszerű ötleteket hoztunk!

1. Koszorú tojás alakú cukorkából – vigyünk színt az ajtóra ezzel az egyedi koszorúval. Egyszerűen csak ragasztgassuk fel a tarkabarka édességeket egy polifoam alapra.

Fotó: Frances Janisch

2. Mintás, pöttyös, foltos befőttesüvegek – festék segítségével tavasziasítsuk a szép üvegeket, majd használhatjuk őket tartóként, vázaként, dekorációként is.

Fotó: Mason Jar Crafts Love

3. Lampionból nyuszi – ne dobjuk ki a partikból visszamaradt lampionokat, gömböket, hiszen most nyuszivá alakíthatjuk őket!

Fotó: Frances Janish

4. Nyúlcsali – fából készült répa, de egy üvegnyi színes drazsé is odacsalogatja a nyuszit a kertbe (aztán ne csodálkozzunk, ha apránként elfogy…).

Fotó: Clean And Scentsible

5. Kosárka a kincseknek – a gyerekek fonott kosárkáját személyre szabhatjuk vidám névtáblácskákkal, masnikkal, színes anyagokkal.

Fotó: Burcu Avsar

6. Pakoljuk tele vintage tojásokkal a lakást – pofonegyszerűen elkészíthető műanyagtojás, madzag és szalag segítségével.

Fotó: Design Dining And Diapers

7. Vigyázat, támadnak a zokninyulak – még a gyerekek is meg tudják tanulni, hogy miként készíthetnek a párját vesztett zokniból zokninyulat, mi pedig felkészülhetünk rá, hogy hamarosan tele lesz velük a lakás.

Fotó: A Pumpkin & A Princess

8. Házikó a pipiknek – miért is ne készíthetnénk mézeskalácsot húsvétkor? Például egy ilyen bájos házikó formájában, de ha nincs kedvünk sütni, kétszersült is megteszi.

Fotó: Yesterfood

9. Minél tarkább, annál jobb – a gyerekekkel is elkészíthető, fellógatható papírdíszek elhozzák a tavaszi hangulatot a lakásba.

Fotó: The Life of Jennifer Dawn

10. Pompon vagy nyúlfarok? Papírból kivágott nyuszialak, rajta pompon: ennél egyszerűbb dekorációt elképzelni is nehéz.

Fotó: Clean and Scentsible

11. Reggelire egy pipi? Természetesen csak a főtt tojásba szúrt répalábakat kínáljunk a családnak!

Fotó: Hungry Happenings

12. Fokozzuk a zűrzavart – a tojás és a nyúl kapcsolatát eddig is homály fedte, alighanem ez tovább növekszik ezzel a tojásból kreált nyuszival. A lényeg, hogy tündéri!

Fotó: Little Red Window

13. Papírcsík koszorú: sok-sok tarkabarka papírcsíkból ilyen szemet gyönyörködtető koszorú készül.

Fotó: Core’dinations

14. Gombold a falra a tojást – a tojásmotívumot kitehetjük aprócska, színes dolgokból, például gombokból is. Kész is a kép!

Fotó: A Cultivated Nest

15. Ez a csibe vigyáz a cukorkákra – jobban ízlik az édesség, ha saját magunk által készített állatos üveg belseje rejti.

Fotó: Crazy Little Projects

16. Filcmadárkák – a drótláb segítségével akármilyen pozícióba, még tánclépésbe is állíthatóak ezek a bűbájos, színes szárnyasok.

Fotó: Myrtle and Eunice

17. Kivirágzott a gumicukorfa – nagyon látványos, színes ötlet, ha egyszerű ágakra tarkabarka kis gumicukrokat ragasztgatunk.

Fotó: Crafty Sisters

Forrás: www.countryliving.com