Megmutatjuk az 5 legjobb választást a hálószobákba!

A szobanövények nemcsak szépek és üde színfoltot jelentenek a lakásban, de ráadásul az egészségünkre is előnyösek. Némelyiknek a nyugtató és levegőtisztító hatása is kiváló, ezért segíthetnek a nyugodtabb alvásban, pihentető éjszakákban.

Aranypálma

Ez a növény tisztítja a levegőt, eltávolítja a méreganyagokat és a szén-dioxidot. Emellett jelentős mennyiségű nedvességet juttat a légkörbe, ami különösen a téli hónapokban hasznos, amikor a fűtés miatt nagyon száraz a levegő.

Aranypálma

Aloe Vera

A gyógyászatban és a kozmetikai iparban is gyakran használják, számos remek tulajdonsága miatt, de emellett nagyon hatékony a kemikáliák, pl. a formaldehid szűrésében is. Az éjszaka folyamán oxigént bocsájt ki, ami nem szokványos a növények esetében. Illóolajokat is termel, amelyeknek az immunrendszerre van pozitív hatásuk.

aloe vera

Kislevelű fikusz

Az első számú levegő-tisztító szobanövény! A káros benzol, ammónia, toluol, és más szennyeződések több, mint 70 %-át eltünteti a levegőből, ezek a rossz minőségű szintetikus anyagokból szabadulnak fel, pl. linóleumból. Emellett az ismert mikrobák felét is képes elpusztítani, igazi főnyeremény, szerezz be mielőbb egy példányt! Az alvásod minőségét javítja, ráadásul remekül néz ki a hálószobádban!

Fikusz

Anyósnyelv

Kiváló választás az immun- és a légzőrendszerednek! Segít csökkenteni a fejfájást, és a magas vérnyomást. Ez a növény is képes oxigént termelni éjjel és eltávolítja a szén-dioxidot a szobádból. Egy cserép szanszeviériával sokkal nyugodtabb lesz az álmod!

Anyósnyelv

Szobapáfrány

A szobapáfrány gazdag az illóolajokban, flavonoidokban és egyéb fontos anyagokban. Emiatt kitűnő segítője az idegrendszerednek, és remek társ a stressz elleni küzdelemben is.

Szobapáfrány