Alkossunk az erdő kincseiből!

Az ősz nem csak a legszínesebb évszak, de alighanem a leggazdagabb is, ha csak arra a rengeteg termésre, levélre, erdei kincsre gondolunk, amit egy kirándulás alkalmával hazacipelhetünk. Alkossunk bátran belőlük, az egyszerűbb kézműveskedésbe a gyerekeket is bevonhatjuk.

8 inspiráló ötletet mutatunk!

1. Korona színes falevelekből – a legegyszerűbb, ha egy vastagabb papírból alapot készítünk a gyerekek fejére, majd erre ragasztjuk a színes leveleket, virágokat, madártollakat.

2. Bagolycsalád kőből – irány szürke, megfelelő alakú követeket gyűjteni! Szemnek megteszi egy szép, szétnyitott kagyló, a befejezéshez pedig némi akrilfestékre van szükségünk.

Fotó: Stone and Shell Owl Nature Craft

3. Színes makkok üveggolyóból – az erdőben begyűjtött makksapkába üveggolyó és színes madzag kerül.

Fotó: Acorn Marble Necklaces

4. Tökistálló apró állatoknak – a sárga tököt házikónak is kivájhatjuk – remek móka az apró műanyag állatok részére egy egész birtokot berendezni.

Fotó: Adventure in a Box

5. Teknősök diópáncéllal – pillanatok alatt elkészülnek a mókás teknősök: az alapot papírból vágjuk ki, a fél diót ragasztóval rögzítjük a hátán.

Fotó:  No Time for Flashcards

6. Toboztündérek és tobozmanók – a figurák alkotásához mindenféle, erdőben gyűjtött kincset felhasználhatunk.

Fotó: The Magic Onions

7. Madaras mécsestartó falevéllel díszítve – a lámpáshoz megteszi egy befőttesüveg is, ami köré sütőpapírt ragasztunk. Erre kerülhetnek a préselt, színes falevelek, akár madáralakot formázva is.

Fotó: Turkey Leaf Lanterns

8. Szitakötő, juhartermés szárnnyal – mutatós szitakötők barkácsolhatóak ágakból és juharfa repülő terméséből. Ragasztás és száradás után kedvünk szerint ki is pingálhatjuk őket.

Fotó: Learn Create Love

Forrás: rhythmsofplay.com