Ha vannak szuperételek, akkor az almaecet egy igazi szuperital!

Nem a világ legfinomabb innivalója, de megéri elkortyolgatni! Nem pusztán ablakpucolásra vagy főzéshez használhatjuk az ecetet, és most azon belül is az almaecetről beszélünk. Sőt! A legújabb tanulmányok szerint nagyon jól teszed, ha legalább egy teáskanálnyi almaecetet megiszol naponta. Igen, minden egyes nap!

Ha az almaecet valóban annyira egészséges, akkor miért csupán egy teáskanálnyi az ajánlott napi adag? Mivel ecetről van szó, a savassága közismert. Ha rendszeresen nagy mennyiségben fogyasztasz nagy savtartalmú italt, az rongálhatja a fogaidat és ínyedet. Ha csak kis mennyiségben iszod, akkor az előnyeit élvezheted, de a hátrányaitól nem fogsz szenvedni.

Nézzük gyorsan, hogy milyen érveink vannak az almaecet mellett!

Segíti az emésztést

Vizsgálatok bizonyították, hogy az erjesztett ételek és italok segítik az emésztést. Ennek alapja az, hogy fellendítik az egészséges, bélrendszerben élő baktériumok szaporodását.

Segít egyensúlyban tartani a pH szintet

Az almaecet gazdag almasavban és ecetsavban, ezek az összetevők pedig segítenek a szervezetünknek a megfelelő pH értéket tartani.

Még a fogyáshoz is hozzájárulhat

Egy tanulmány során úgy találták, hogy azok az emberek, akik 12 héten keresztül ecetet vettek magukhoz, valamennyivel több súlyt vesztettek, mint azok, akik nem. A magyarázat erre az, hogy az ecet serkenti azon gének működését, amelyek szerepet játszanak a zsírbontásban.