Egyre melegebb van, irány a víz!

Ha strand vagy fürdő, akkor először mindenkinek a nagy, patinás helyek, fürdővárosok jutnak eszébe. Pedig Magyarországon számtalan kisebb fürdő van, amit csak a környékbeliek ismernek, éppen ezért nincs hatalmas tömeg. Érdemes kipróbálni ezeket a helyeket is, hiszen itt a hűsítő vizet igazán nyugalomban, pihenve élvezhetjük.

1. Nyírbátor, Sárkány fürdő

Kinti és benti medencékkel várja a látogatókat a nyírbátori fürdő. Ha több napra megyünk, érdemes a fürdőhöz tartozó apartmanházakban megszállni, és a pancsolás mellett a gyönyörű Nyírséget is bebarangolni!

Sárkányfürdő

Honlap: http://www.sarkanyfurdo.hu/

2. Szentgotthárd, Thermalpark

Egész évben mediterrán hangulatban várja a látogatókat ez a határhoz közel fekvő komplexum. Az őrségi vakációk kihagyhatatlan programja!

Thermalpark

Honlap: http://www.thermalpark.hu/

3. Igali gyógyfürdő

Olajat kerestek, ehelyett víz tört felszínre Igalban. A családias hangulatú fürdőben minden együtt van egy kellemes naphoz!

Igal

Honlap: http://www.igal.hu/Gyogyfurdo/A-furdo-tortenete

4. Sára termál, Hegykő

A termálvizet elsősorban mozgásszervi betegeknek ajánlják, de a nagy parkosított területen, több medence között válogatva mindenki jól érezheti magát. A település a meseszép Fertő-tó partján fekszik, ez a táj a világörökség része.

Hegykő

Honlap: http://www.saratermal.hu/

5. Magyarhertelend, Termálfürdő

Csodálatos környezetben, erdővel körülölelt helyre épült ez a tizenegy medencés strand. Családoknak is ideális helyszín!

Magyarhertelend

Honlap: http://www.hertelenditermal.hu/

6. Kisvárdai Várfürdő

Élményelemekkel és tanuszodával várja a vendégeket a kisvárdai fürdő. Tisza-parti kirándulások remek kiindulópontja!

Kisvárda

Honlap: http://www.kisvarda.hu/index.php/turizmus/varfurdo/jegyarak/147-turizmus/varfurdo

7. Vásárosnamény, Atlantika Vizividámpark

Fóka-show és számtalan csúszda várja a látogatókat Vásárosnaményban. Éjszakai fürdőzésre is lehetőség van szombatonként, és a fókákkal is úszhatunk!

Vásárosnamény

Honlap: http://www.atlantika.hu

8. Csisztafürdő, Csisztapuszta

Kevés turista ismeri ezt a gyönyörű helyet, amelyet szintén olajat keresve „fedeztek fel”. Egykoron csak kisvasúttal lehetett megközelíteni, és nagy gödrökben fürödtek a látogatók.

Csisztapuszta

Honlap: http://www.csisztafurdo.hu

9. Göd, Termálstrandfürdő

A fővároshoz közeli gödi termástrandfürdőben éjszaka is fürdőzhetünk péntekenként! Úszni és pancsolni is lehet, két medence várja a tikkadt látogatókat.

Honlap: http://www.telepulesellato.hu/strand.shtml

10. Dávod-püspökpuszta, Dávodi strandfürdő

Gyönyörű, családbarát fürdő csúszdaparkkal, kalózhajóval. A Duna-Dráva Nemzeti Park és Mohács környéke is felfedezésre vár, nyaralóhelynek sem utolsó!

Dávodfürdő

Honlap: http://www.davodfurdo.hu