Szemet gyönyörködtető szobanövények.

Nem mindenki született kertész. Akad, aki sosem locsolja, esetleg éppen hogy túllocsolja, és még a legigénytelenebb növények is feladják nála a harcot. Még az elpusztíthatatlannak kikiáltott pozsgások is senyvedhetnek egy notórius túlöntöző kezei között.

https://www.instagram.com/p/BQlUUlQjUY4/

Szerencsére, a legújabb kertészeti trend éppen a rengeteg vízzel öntözőket célozza meg. Az ún. aqua bonsai a hagyományos japán kertművészetet ötvözi a hidrokultúrával, azaz a talaj nélküli növénytermesztéssel. Amennyiben a megfelelő tápanyagokat a vízhez adjuk, ezek a növények tökéletesen tudnak fejlődni.

https://www.instagram.com/p/BCGN64NnXLS/

Az aqua bonsai rengeteg méretben és formában kapható. Akár a hagyományosnak mondható bonsai fákat is alámeríthetjük részlegesen, de létrehozhatunk vízimádó növényekből egy „vízi kertecskét” is.  Az a bonsaifa, amelyik eredetileg talajban élt, óvatos áthelyezést igényel.

https://www.instagram.com/p/BCGNk-DHXKo/

Egy apró mohatető kerülhet a vízzel teli üveggömb tetejére. A képen egy juhart, egy viaszfát és egy fiatal fenyőt látunk, tökéletesen fejlődnek a megfelelő körülmények között. Speciális tápoldat teszi a vizet enyhén savassá, ezzel is ösztönözve a növekedést.

Forrás: HouseBeautiful