Nem csak egyszerű konyhai kellék, annál jóval több!

Vedd ki bátran az alufóliát a konyhai fiókból, mert számos más dologra használhatod azon kívül, hogy belecsomagolod az uzsonnát. Lássuk, mi mindenben veheted hasznát!

1. Megélezi az ollókat

Egy darabka alufóliát hajts össze 4 részre, hogy 4 rétegű alufóliát kapj. Próbáld ezeket a rétegeket párszor átvágni a tompa ollóval, és máris élesebb lesz.

2. Megóvja a berendezést a lecsöppenő festéktől

Nincs kéznél nejlon? Tekerd körbe alufóliával a kilincseket, fogantyúkat, bútorgombokat, hogy megóvjad a lecsöppenő festéktől, például a falak festésénél.

3. Megszabadít a rozsdától

A makacs rozsdát eltávolíthatjuk a háztartási berendezésekről, kisgépekről, az autó lökhárítójáról, ha összegyűrt alufóliával dörzsölgetjük a felületet.

Alufólia

4. Kevesebb időt kell vasalással töltened

Tegyél egy hosszú csík alufóliát a vasalóállvány huzata alá. A fém felveszi a hőt, segít a pamutban és gyapjúban keletkező ráncokat kisimítani, így sokkal gyorsabban végezhetsz a vasalással.

5. Tölcsért készíthetsz belőle

Tekerj tölcsér alakba néhány réteg alufóliát, és ezzel a pofonegyszerű kellékkel folyadékot önthetsz, vagy akár lisztet, rizst egy üvegbe, ha éppen nincs kéznél tölcsér.

6. Összetartja a sütnivalót

Ha nem akarod, hogy szétessenek például a zöldségek a sütőben, egy csík alufóliával könnyen egyben tarthatod az ételt.

Alufólia

7. Védi a bútorgombokat, fogantyúkat a piszkos kezektől

Ha a gyerekek mézeskalácsot sütnek vagy kavicsokat festenek a konyhában, jól teszed, ha előtte gyorsan betekered alufóliába a bútor fogantyúit.

8. Nem bőrösödik meg a leves teteje

Vágj egy akkora darab alufóliát, mint a tál, és tedd közvetlenül a leves vagy a ragu tetejére. Fedd be és így tárold, nem fog a teteje megbőrösödni.

9. Ne égesd meg a finomságokat!

Ne égesd oda a sütőben a sütiket, se a sütőtököt – tegyél a szélükre alufóliát, hogy ne barnuljanak meg.

Alufólia

10. Tisztább edényeket varázsol

Az edényeid, de a tűzhelyed is tisztább lehet, ha egy galacsinná gyúrt alufólia darabbal súrolod.