Az őrhalmi gólya úton van a jól ismert fészke felé.

Báró hazán talán leghíresebb gólyája, aki minden évben elsőként ér haza a telelőhelyéről. A nyomkövetőnek hála, ma már azt is tudjuk, hogy csak Izraelig repül, ezért sikerül némi előnnyel megérkeznie, de ez cseppet sem változtat azon a tényen, hogy egy egész ország szorít neki, hogy idén is sikerüljön épségben hazaérkeznie.

Fotó: Papp Ferenc/mme.hu

A legutóbbi hírek arról szóltak, hogy már úton van, most pedig megtudtuk az is, hogy alig 800 km-re tartózkodik a fészkétől. Ez a távolság már 4 nap alatt teljesíthető, vagyis Báró március első hétvégéjén újra itthon lehet!

Az eddigi útjában egy szokatlan kitérője is akadt Görögország felé, talán az erős keleti szél miatt. Február 18-án indult el Magyarország felé, és egy isztambuli szemétlerakón töltött pihenő után, vasárnap, azaz 26-án folytatta útját, meglepő módon Görögország irányába. Innen aztán már a „helyes” irányt követte, és remélhetőleg ez már nem változik.

Fotó: Kadir Türkcan/mme.hu

A fészekben egyébként webkamera is várja, ami az elmúlt hétvégén sajnos elromlott, de a hiba elhárítása jelenleg is folyik. Reméljük, a madár érkezését már minden érdeklődő élőben nyomon tudja követni a fészekkamerán!

További hírek Báróról és egyéb madarakról: www.mme.hu