Párizsban debütált a környezetbarát szerkezet.

A francia fővárosban egy remek megoldást találtak a város köztéri növényzetének megóvására. Hogy kiktől kell óvni a zöld felületeket? Például a bokrokba, fák tövébe, fűre pisilő járókelőktől. Persze mindannyian tudjuk, hogy amikor ránk jön a szükség, akkor nincs mit tenni, még akkor sem, ha a világ egyik legszebb fővárosában járunk. Sajnos a nyilvános WC-k száma még mindig kevesebb a szükségeknél, így sokan végzik dolgukat a park egy félreeső sarkában. Ez viszont nem csak a hely megítélésének nem tesz jót, de a növényeknek sem.

Fotó: www.springwise.com

Most itt a megoldás: környezetbarát, növényzetkímélő nyilvános vizelde. Az, Uritrottoir névre hallgató szerkezet hasznos célra fordítja a kellemetlen „terméket”.

Fotó: www.uritrottoir.com

A közelmúltban a Gare de Lyon-on elhelyezett szerkezetektől azt várják, hogy megoldják a nyilvános pisilési gondokat. Régóta sok fejtörést okoz Párizsban, és általában a nagyvárosokban, hogy a sok vizelés kellemetlen szagot eredményez és takarítási problémákat vet fel. Az Uritrottoir viszont egy innovatív, teljes körű megoldást kínál, ami ráadásul a város zöldfelületének fenntartásához is hozzájárul. A szalmával vagy faforgáccsal töltött szerkezet megköti a folyadékot és így a kellemetlen szagot is. A legjobb pedig az, hogy a tartalma később természetes trágyaként használható a közparkokban vagy kertekben. Arról nem is beszélve, hogy ez a kis szerkezet, virágokkal beültetve igen mutatós is. Ugye, hogy elkelne pár darab Budapesten is belőle?

Forrás: www.uritrottoir.com