Picik, simák, törékenyek. Ha kicsit is balszerencsénk van, azonnal törnek. Ráadásul ha sok van belőlük, még nehezebb a dolgunk.

A tojások begyűjtése nem egyszerű feladat a gazda számára. Aki már csinált ilyet, tudja, hogy mennyire intenzív odafigyelést és logisztikát igényel ez a feladat. Egy apró hiba és máris búcsút mondhatunk a tojásoknak.

Egy találékony asszony azonban gondolt egyet és megtervezte a tökéletes segédeszközt, mely küllemében is igen tetszetősre sikeredett.

Fotó: hearthookhome.com

Tojásgyűjtő kötényt horgolt, melyben egyszerre 19 tojás elhelyezésére és szállítására nyílik lehetőség. Közben pedig még a kezei is szabadon maradnak. Hát nem nagyszerű?

Fotó: hearthookhome.com

Hogy ne csak ámuljunk és vágyakozva nézegessük, el is készíthetjük magunknak. Részletes leírás az elkészítés menetéről képekkel itt található: hearthookhome.com

Miközben ezeket a sorokat írjuk, azon gondolkodunk, vajon nem valósítható meg ugyanerre a mintára a kötény, csak épp puha textilből varrva?

Egy ilyen kötény nem csak tyúktartók számára lehet hasznos, de a húsvéti tojáskeresgélő-gyűjtögető mókában is jó szolgálatot tehet.