Nem éppen diétás fogás.

Audrey Hepburn emléke nem halványul: még ma is milliók próbálják utánozni hajviseletét, stílusát. A rendkívül bájos színésznő titkát megfejteni képtelenség, ő egyszerre volt gyönyörű, tehetséges, humánus és stílusos.

Híres volt lehetetlen vékony, szinte kislányos alkatáról, karcsúságáról is, ami természetesen sok találgatásra adott okot. Voltak, akik úgy vélték, hogy a színésznő kemény diétával, önsanyargatással éri el ezt az álomalakot, netán komoly evészavarokkal küzd.

Azonban ezek a pletykák alaptalannak bizonyultak, a valóságban Audrey sosem fogyókúrázott. Ahogy fia, Luca Dotti elmesélte, a színésznő imádta az olasz tésztákat és ételeket. Gabonából rengeteget fogyasztott, húsból keveset, de mindenből eszegetett egy kicsit.

Hepburn utolsó párja, Robert Wolders szerint, noha a gyönyörű színésznő nem diétázott, ők ketten sokat sétáltak együtt, és a törékeny Audrey bizony gyakran „legyalogolta” partnerét. Jól működő anyagcserével rendelkezett, és mindig mértéket tartott, sosem esett túlzásokba.

Hepburn reggelire gyakran barnakenyeret evett lekvárral, ebédre soványt húst, vagy tésztát, a kertből származó friss alapanyagokból, vacsorára pedig tyúkhúslevest zöldségekkel. Vacsora után szeretett egy kis csokoládét fogyasztani, és némi whiskey-vel öblítette le azt.

Talán meglepő, de a csodálatos színésznő a szénhidrátok rajongója volt. Imádta a tésztát, ahogy a fia viccesen megjegyezte, anyjának egyenesen tészta-függősége volt. A paradicsomos tésztát (spaghetti al pomodoro) szinte minden héten elkészítette otthon, rajongott ezért az egyszerű ételért. Annyira, hogy akár ezen is elélt volna.

Forrás: www.countryliving.com