Főpap zöldségjelmezben.

Japánban, az Ebina városában található Aruka szentély a provincia legrégebbi temploma, de mostanában inkább egy különleges ceremóniáról kezd egyre ismertebbé válni. Ritkán látni ugyanis olyat, hogy egy főpap hagymakalapban hajlongjon.

Fotó: odditycentral.com

Negi-san, Aruka főpapja már közel 4 éve mutatja be a hagymaceremóniát, de a közösségi média csak tavaly kapta fel az eseményt. Az internetet bejárták azok a képek, amelyeken a szerzetesek bizarr hagymajelmezben mutatkoznak. A zöld szoknyába, fehér ingbe, fura hagymasapkába öltözött alaknál csak a mozdulatsorok tűnnek különösebbnek.

A rendhagyó eseménynek az a célja, hogy tompítsa a papság és a vallási ceremóniák merevségét. Néhány évvel ezelőtt a 49 éves Miwako Kojima főpap pandafejet tett fel, a szerethető karakter célja az volt, hogy minél több embert vonzzanak Aruka szentélyébe.

Fotó: odditycentral.com

2017-ben Kojimának új ötlete támadt. A főpap neve, ’Negi’ kiejtve ugyanaz, mint a hagyma japánul, ezért úgy döntött, hogy új karaktert épít a hasonlóságot kihasználva. Így született meg ’Negi-fej’, aki zöld-fehér ruhákat visel, a legkülönösebb azonban a 2 méter hosszú fejdísze, amely újhagymára emlékeztet. A kartonból készült sapkaszerűséggel közlekedni nem egyszerű, főként hajlongásnál lehet könnyen orrba csapni az óvatlanokat.

A fejviselet nem mondható épp ideálisnak a beltéri rituáléhoz, mert az ajtókon igen nehéz átbújni ezzel a maskarával, de a Negi legtöbb eseménye szabadtéren zajlik. A legkülönösebb az a pont, amikor a pap ebben a fejfedőben egy kis hagymakörön próbál átbújni, fejjel előrefelé. Így imádkozik a békéért és a katasztrófák elhárításáért.

A ceremónia egyre népszerűbb, ezért már a szentély többi papja is jelmezbe bújik és sajátos táncot mutat be a látogatók kedvéért.

Forrás: odditycentral.com