Nem, nem egy oxigénhiányos tengeri uborka, hanem a padlizsán! Most megmutatjuk, hogyan varázsolhatod gyorsan és hatékonyan “szalonképessé” ezt az amorf, lila zöldséget. A tojásgyümölcsnek is nevezett padlizsán sokféleképpen felhasználható a konyhában. Készíthetünk belőle krémes padlizsánpürét, grillezett szeleteket, vagy akár rakott ételeket is. Az alábbi recept egy gyorsan elkészíthető, mégis ízletes módja annak, hogy kihasználjuk a padlizsánban rejlő lehetőségeket. Megtaláltuk a legegyszerűbb receptet, amelynek eredménye ugyanúgy lehet egy könnyű nyári ebéd, mint vendégváró finomság. Vegetáriánusok is fogyaszthatják! Hozzávalók: 3-4 közepes méretű padlizsán 4 paradicsom 150 g kemény sajt 3-4 gerezd fokhagyma só, bors, bazsalikom ízlés szerint Elkészítés: Mossuk meg a padlizsánt