Nem, nem egy oxigénhiányos tengeri uborka, hanem a padlizsán! Most megmutatjuk, hogyan varázsolhatod gyorsan és hatékonyan “szalonképessé” ezt az amorf, lila izét.

A tojásgyümölcsnek is nevezett zöldség elkészítésének rengeteg módja van, mi viszont megtaláltuk a legegyszerűbb receptet, amelynek eredménye ugyanúgy lehet egy könnyű nyári ebéd, mint vendégváró finomság. Vegetáriánusok is fogyaszthatják!

Hozzávalók:

  • 3-4 közepes méretű padlizsán
  • 4 paradicsom
  • 150 g kemény sajt
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • Só, bors, bazsalikom ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a padlizsánt és vágjuk kb. 1 cm vastagságú szeletekre.
  2. Szórjuk be a szeleteket sóval. Tegyük őket egy szűrőtölcsérbe és hagyjuk száradni 30 percig (ez segít elkerülni a keserű íz kialakulását).
  3. Áztassuk a szeleteket hideg vízbe, majd itassuk le a vizet papírtörlővel.
  4. Szeleteljük fel a paradicsomokat.
  5. Vágjuk apróra a fokhagymát, vagy törjük át fokhagymaprésen.
  6. Reszeljük apróra a sajtot.
  7. Helyezzük a padlizsánszeleteket sütőtálcára.
  8. Minden szelet tetejére tegyünk kevés fokhagymát és egy-egy szelet paradicsomot.
  9. Szórjuk be a “szendvicseket” sóval és borssal.
  10. Mindegyikre borítsunk egy-egy szelet sajtot, és helyezzük a sütőbe.
  11. Süssük körülbelül 30-35 percig 170-180 fokon.
  12. Hagyjuk kicsit lehűlni, tálaljuk fel, majd zsebeljük be a gratulációkat.

Jó étvágyat!

Még több padlizsánreceptre vágysz? Kattints ide!