Praktikus támaszték.

Nemrég került fel a Twitterre egy valószínűtlenül magasra nőtt kaktusz képe. A =Yang= (@0okome0) nevű felhasználó által feltöltött fotón egy Tokióban élő növény látható.

Szokatlan látvány, ahogy a városi, háromemeletes ház fala mellett tör az ég felé a kaktusz.

A felhasználó saját bevallása szerint először azt hitte, hogy egy zöldre festett oszlopot lát. Amikor felismerte, hogy nem, készített néhány képet, majd feltöltötte azokat a világhálóra, a képeket pedig villámgyorsan osztani kezdték a netezők.

A szokatlanul magasra nőtt kaktuszt kicsit közelebbről megvizsgálva láthatjuk, hogy valaki gondozza a növényt, még fémgyűrűkkel is az épület falához erősítette azt. Így nem dől el, nem törik el a nagy súly alatt. Sőt, ennek a valakinek még arra is volt gondja, hogy eltávolítsa a tüskéket, nehogy egy gyanútlan járókelő beleszaladjon a szúrós “fegyverekbe”. Jól látható, hogy az épület fala mellett egyenesen tudott növekedni a kaktusz, azonban a támasztékon túlnyúlva már meghajlott és furcsa, deformált alakot vett fel.

Sajnos a különleges, hatalmas növényről nem derült ki sok minden, nem tudni, hogy mennyi idős, pontosan milyen faj, ki a tulajdonosa. Ennek ellenére sokan azt állítják, hogy ez a világ legmagasabb kaktusza, ami nem is képtelenség, ha figyelembe vesszük, hogy az épület legalább 10 méter magasnak tűnik, és a növény túlnő rajta.

A Guinness-rekordot egy 19,2 méter magasra nőtt mexikói óriáskaktusz tartja, ezt a magasságot még 1995-ben mérték.

Kemény kihívásnak tűnik ezt túlszárnyalni, de a tokiói kaktusz még növekedésben van. A legmagasabb városi kaktusz címet pedig már vélhetően most is odaadhatnánk neki!

Forrás: www.odditycentral.com