Semmi formalitás.

Az Arizona állambeli ’The Pinnacle Peak Patio Steakhouse & Microbrewery’ elnevezésű étterem nemcsak ízletes steakjeiről híres, de arról is, hogy szigorúan tartják a szabályt: itt tilos nyakkendőt viselni!

Ha bárkit azon kapnak, hogy nyakkendőben érkezik, a pincér nem habozik, máris hozza az ollót és lenyisszantja a textilt annak viselőjéről. Szegény nyakkendő pedig mehet a többi közé, hiszen állítólag több mint egymillió társa lóg már le a plafonról.

ScottsdalePressTrip-Day1 018

A Pinnacle Peak először 1957-ben nyitotta meg kapuit vegyesboltként és pihenőhelyként az átutazók számára. A forgalom növelése céljából a tulajdonos egy idő után hétvégenként vacsorát kezdett felszolgálni. Ennek nagy sikere lett, egyre többen jöttek, így végül a hely étteremmé alakult. Manapság steakspecialistaként üzemel, ahol akár 1800 ember is leülhet egy időben.

A nyakkendőmentesség tradíciója egy olyan éjszakára nyúlik vissza, amikor egy ügyvezető jött vacsorázni.

Az eredeti tulajdonos szerette volna, ha a hely atmoszférája inkább lezser, ezért azt mondta a hivatalnoknak, hogy „Vagy leveszed a nyakkendődet, vagy lenyisszantom”.  Az úriember azonban rá se hederített, így alaposan megdöbbent, amikor a tulajdonos elővett egy henteskést és levágta a nyakkendőt. Az ügyvezető persze nem nyugodott ebbe bele, azt követelte, hogy a nyakkendőt tegyék közszemlére, hogy mindenki láthassa az őt ért szabálytalanságot. Tehát a nyakkendőt a szarufára akasztották az áldozat nevével együtt, majd ez a művelet szép lassan hagyománnyá vált.

ScottsdalePressTrip-Day1 017

ScottsdalePressTrip-Day1 024

ScottsdalePressTrip-Day1 019

ScottsdalePressTrip-Day1 016

Forrás: www.amusingplanet.com, kiemelt kép: ww25.pixgood.com és www.city-data.com