Extra természetesség.

A gyerekek kedvelik, a szülők kevésbé: a fogrontó nyalóka tele van mesterséges adalékanyagokkal, színezékekkel. Egy kaliforniai cég, az Amborella Organics most különleges újdonsággal rukkolt elő, új szemlélettel közelít a cukorkák felé.

Először is, organikus összetevőkből állítják elő az édességeket. A klasszikus nyalóka is új külsőt kapott, sokkal egészségesebb lett! Ezek a természetes cukorkák ugyanis gyümölcsök és fűszerek kivonatát tartalmazzák. A nyalókák alapja nádcukor, répacukor és víz, az ízt pedig a növénydarabkák szolgáltatják: ehető virágok, fűszerek, például rózsa, zsálya, rozmaring, levendula, citromfű, körömvirág kerülnek a cukorkába. A kívánt szín elérését pedig sárgarépa, cékla, kurkuma segíti.

https://www.instagram.com/p/BXLxOlNji1t/?utm_source=ig_embed

Az allergéneket (pl. tejterméket, mogyorót, szóját, glutént) nem tartalmazó nyalókát minden szülő szívesebben adja a gyerekek kezébe. Az igazi különlegességet azonban nem a természetes, növényi összetevők jelentik, hanem a pálcika belseje! Az újrahasznosított papírból készült pálcikák ugyanis belsejükben magot rejtenek! Ha fogyasztás után elültetjük a rudacskát és naponta locsoljuk, a magocskából növény fejlődik, közben pedig a papír is lebomlik. Egyetlen dologra kell figyelni, hogy a papírpálca ne érjen vízhez még az ültetés előtt, különben túl hamar kezdenek csírázni a magok, amikor még nem szeretnénk.

https://www.instagram.com/p/Be8iWcfHTde/?taken-by=amborellaorganics

És vajon milyen növény fejlődik a nyalóka tartójából? A cukorka ízével harmonizálnak a növények, azaz a levendula ízűből levendulát, a mentaízűből mentát nevelhetünk, a barackos-körömvirágost elültetve pedig szépséges körömvirágokra számítsunk.

https://www.instagram.com/p/BcvWWeqHc9_/?utm_source=ig_embed

Az ötletgazdák, vagyis a cég alapítói, Brennan Clarke and Taylor Morgan egyébként saját gyerekkori élményeikből táplálkoztak: a nagymama kertjének ízét, illatát kívánták megragadni.

https://www.instagram.com/p/BfMHro6HBDJ/?taken-by=amborellaorganics

Kiemelt szempontjuk a fenntarthatóság és a biológiai lebomlás: a nyalóka pálcikája újrahasznosított papírból készült, és keresik a megoldásokat a teljesen ökológiai, környezetbarát csomagolásra is.

Forrás: www.greenmatters.com