Városi pusztaság.

Kínában, Chongqing óriási városát számtalan metróvonal szeli át. Az egyik állomás 2015 után vált igazán ismertté, amikor képek kerültek fel róla az internetre. A „szellem-megálló” fotói futótűzként terjedtek a világhálón.

Elsőre a 6-os számú metróvonal Caojiawan megállója elhagyatottnak tűnik, mintha rég elfeledkeztek volna róla. A 2015-ben átadott állomás 3 kijárata közül évek óta csupán az egyik működik. A másik kettőt szó szerint belepte a vadon: gazok és mindenféle növények.

Úgy tűnik, hogy ez az állomás még nem teljesen készült el. A feljövőt törmelékek, betonmaradványok és gödrök fogadják. De a legdöbbenetesebb az, hogy olyan érzésünk van mintha a semmi közepére érkeznénk, ahol nincs is emberi település. Miért terveztek ide metróállomást?

Sehol egy csatlakozó út, az utazóknak érzés alapján kell elindulniuk az ösvényeken. Kopár és gyomos területek váltakoznak, amíg eljutunk a metropoliszig.

A szokásos kínai földalattikkal szemben ez az állomás cseppet sem zsúfolt, sőt alig használja valaki. A kínai gyorsvasút térhódításának (értelmetlen) szimbólumává vált állomásnál 2019 végére már a feljárat körüli út nagy része elkészült, de még mindig nem tölti be élet a területet.

Forrás: unusualplaces.org