Túléléshez, erdőjáráshoz, kempingezéshez elkél a kreativitás!

Fogadjunk, hogy még soha életedben nem gondoltál arra, hogy amikor elfogy az olajos hal a konzervből, kidobás helyett mécsestartót készíts belőle. Bevalljuk, hogy nekünk sem fordult meg a fejünkben egészen addig, amíg rá nem találtunk egy videóra, amin két lelkes erdőjáró bemutatja, hogy miként kelhet új életre a kiürült konzervdoboz. A kiürült nem is jó szó, hiszen épp a doboz alján maradt nem kevés olaj az, amely a mécsestartó alapját fogja képezni.

Annak, aki sokat van a szabadban, jól jöhet az alábbi videó. Tényleg nem bonyolult a mécsest elkészíteni, és akár egy egész éjszakán keresztül fényt adhat! Végül is, ha elég környezettudatosak vagyunk, akár az otthoni, esti teraszon üldögéléshez vagy kempingezéshez is elkészíthetjük a gyertyácskát, ha szoktunk olajos halat enni.

Halkonzervből mécses bushcraft.co.hu

Miután elfogyasztottuk a benne lévő halacskákat, fogjunk egy nem műszálas zsineget (20 cm-es is elegendő), és spirál alakban tekerjük bele a konzervdobozba. Nem árt a kanóc végét előre az olajban megmártani. A kikandikáló zsinegnek üssünk egy lukat a konzervdoboz tetején, mondjuk szög és kalapács segítségével. Azt követően húzzuk ki a kanócot, hajtsuk le a fedelet, és gyújtsuk meg a mécsest. A zsineg jól megszívja magát az olajjal és kiválóan ég, akár órákon keresztül! Hát nem bámulatos?