Úgy tűnik, egészen eddig a dinnye legjobb részét dobtuk ki…
A görögdinnye piros húsa és a zöld külső héja közötti fehér sáv, amit mi tévesen, tudatlan nyugalomban eddig a kukába száműztünk, tulajdonképpen a gyümölcs legértékesebb része. Ha ízében nem is vetekedhet az általánosan fogyasztott részével, azt nem árt tudnunk róla, hogy tartalmaz citrulint, ami egy vérkeringés javító aminosav.
Az ízben talán leginkább a kígyóuborkához hasonlítható részt a legkülönfélébb formákban fogyaszthatjuk, így szinte kizárt, hogy ne találjunk kedvünkre valót.
Salátaként
A különféle saláták a legkézenfekvőbb alternatívái egy-egy könnyű nyári ebédnek, és ugye minél frissebb, minél vitamindúsabb, annál jobb!

Kandírozva
Tulajdonképpen tökéletes alapanyag, hogy egy kis bűntelen és szuperegészséges finomságot készítsünk belőle, így miért is ne tennénk?

Dzsemként
A nyár a befőzés, a lekvár- és dzsemkészítés időszaka is, a klasszikus eper, barack, szilva mellé, most valami új íz is kerülhet a polcra!

Dzsúzként
Kockára vágva egyszerűen feldobhatjuk vele limonádénkat, vagy egyéb zöldségekkel-gyümölcsökkel turmixolva isteni smoothie-t készíthetünk belőle. Nyami!

Lecsó formájában
A nyár zöldségeiből készített lecsó a dinnye mellett szintén igen népszerű választás egy tikkasztó napon. Érett paradicsom, ropogós paprika…ezentúl pedig van plusz egy alapanyagunk hozzá!


















