Földi jó a javából!

A világ számos táján, bár jellemzően nem a mi kontinensünkön, de bizonyos rovarok fogyasztása egyáltalán nem különleges. Ellenben kifejezetten egészséges, hiszen kalória tartalmuk elenyésző, viszont fehérje tartalmuk igen magas.

Rovar nasiFotó: https://www.finedininglovers.com

Sült szöcske recept kezdőknek

A frissen gyűjtött vagy vásárolt élő tücsköket alaposan mosd meg, majd szárogasd le. Legnagyobb bánatunkra azt sehol sem részletezik, hogy ezt hogyan lehetséges megvalósítani, lelki szemeink előtt az élő tücskök a csap alatt össze-vissza ugrálnak, de ha ez a rémkép még valakit nem tántorít el, akkor íme a következő lépés:

Nejlonzacskóba zárva tedd 15 percre a hűtőszekrénybe, hogy elpusztuljanak, de lehetőleg ne fagyjanak meg.

Ezután ismét mosd meg őket. (Feltehetően ez már könnyebben fog menni.) Végül távolítsd el a lábakat, a fejeket és szárnyakat.

Rovar nasiFotó: https://www.finedininglovers.com

Ezután meghempergetheted őket lisztben mielőtt beteszed egy enyhén kivajazott tepsibe, majd a sütőbe, ahol 1−3 órán keresztül ropogósra kell sütni. Állítólag íze a sült csirkeszárnyhoz hasonlít. Rágcsálnivalóként, köretként és saláta feltétként is szervírozható.

Ínyenceknek persze nem muszáj a szöcskénél maradniuk, választhatunk például cheddar sajtos vagy barbecue-s ízestésű lárvát is délutáni rágcsálnivalónak.

Rovar nasiFotó: http://origo.hu

Ötlet: https://www.finedininglovers.com