Kánikulamentes csavargás.

Bár a nagy utazások időszaka a nyár, érdemes ősszel is útra kelni. Ilyenkor olcsóbbak a repjegyek, a szállások, nincs tömeg, forróság, jobban esik a városnézés is. Ráadásul a tarka színekben pompázó fák elképesztő hátteret biztosítanak a csavargáshoz, és a borvidékeken is kellemesen telik az idő.

Egy tucatnyi úticélt ajánlunk!

1. Cumbria, Anglia

Lenyűgöző táj, séták, dombok, tavacskák és pubok várnak a vidéken.

2. Brugge, Belgium

A középkori városka ősszel bíborvörösbe és aranyba öltözik: a kúszónövényekkel belepett házacskák és kanálisok között szívesen elkortyolnánk egy csésze csokit.

3. Bajorország, Németország

A háttérben az Alpok, a szőlővel borított domboldalakon borkóstolás, és mindeközben lenyűgöző várak és kastélyok között bolyonghatunk.

4. Dubrovnik, Horvátország

Viszlát, nyári tömeg! Ősszel is lenyűgöző a horvát tengerpart, és mennyivel jobban esik a bicajozás vagy a kirándulás amikor nincs kánikula.

5. Wicklow, Írország

A hegyvidék ősszel különösen szép a sárgába öltözött erdőkkel és kék éggel. Felfedezni való romok, templomok, vízesések, túrák várnak.

6. Piemont, Olaszország

Az ősz a gombák, a csokoládé, a gesztenye és a borok kóstolásának legjobb időszaka Itáliában. Mindehhez az ezer színben pompázó, dombra felfutó szőlőtőkék szolgálnak háttérként.

7. Aragónia, Spanyolország

Ideje úgy gondolni a mediterrán országra, mint tökéletes őszi úticélra is. Hiszen az északi vidékeken vadregényes tájak, hegyek, sebes patakok és szép vízesések is várnak.

8. Prága, Csehország

A cseh főváros gyönyörű, de a forró nyári napok helyett ajánlatos inkább a kellemes őszi napsütésben felkeresni. A történelmi épületek, a hidak, a hívogató sörözők felejthetetlen élményt nyújtanak.

9. Ukanc, Szlovénia

Szlovéniában minden együtt van, mi egy őszi üdüléshez szükséges: elképesztő természeti környezet, hegyek, kirándulóhelyek, friss levegő, kristálytiszta víz. Ráadásul tőlünk nincs is olyan messze!

10. Bridge of Orchy, Skócia

Elég egy pillantás a képre, hogy máris csomagoljunk! Hát ha még azt is eláruljuk, hogy whisky kóstolásra vagy kastélylátogatásra is alkalmunk nyílik ezen a vidéken.

11. Loire völgye, Franciaország

Nem maradhat ki a francia szőlőtermő vidék, ahol csak azt nehéz eldönteni, hogy egy újabb kastélyt keressünk-e fel, vagy inkább borkóstolással töltsük a napot.

12. Duero völgye, Portugália

Vörös, sárga, rozsda levelek, teraszosan elhelyezkedő szőlőültetvények – a portugál borok megérnek egy misét!

Forrás: www.tripstodiscover.com