Őszig bőven elkészül.

Van új a nap alatt: a sima, egyszerű takarók helyett ősztől akár már hercegnő ruhákba is burkolózhatunk, ha utolér minket is az új őrület. Még az esti tévézés vagy kanapén heverészés közben is úgy érezheted magad, mintha királynő lennél! Kell ennél több?

Fotó: Ruben Chamorro

A Kansas-ban (USA) élő Carol Hladik mestere a horgolásnak – neki jutott eszébe még februárban a hercegnői öltözékhez hasonló horgolt takarókat tervezni, miközben épp egy lábműtétből lábadozott a kanapén. Arra vágyott, hogy jobban érezze magát, így jött az isteni szira, hogy mennyivel feldobottabb lenne, ha hercegnő dresszben pihenhetne. Egyébként is imádja a cicomás ruhákat, és a nagy abroncsos szoknyákat. Kézenfekvő volt hát az ötlet, hogy nekilát horgolni magának egyet.

Fotó: Ruben Chamorro

Az elgondolást tett követte, sőt nem sokkal a saját takaró elkészülte után elkezdte árulni is a horgolt munkáit. A hercegnő-takarókat óriási érdeklődés fogadta, 5,5 dollárért (kb. 1400 Ft) bárki megrendelheti saját takaróját az interneten.

Fotó: Ruben Chamorro

A pokróc most már baba, gyerek és felnőtt méretben is kapható, 3 féle fazonban és színben (sárga, kék és lila). Hladiknak rengeteg további ötlete van, nemsokára jön a kis hableány által inspirált zöld változat is. A lánynak már annyi a megrendelése, hogy azon gondolkodik, inkább a horgolási útmutatót dobja piacra a takarók helyett, mert nem győz horgolni. Úgyhogy izzítsunk a kezeinket vagy a nagyit, ha mi is szeretnénk egy hasonló takaróba burkolózni. Hladik szerint pár youtube videó segítségével bárki elsajátíthatja az alapokat, és mire a hideg beköszönt, saját műveket fog alkotni.

Fotó: Ruben Chamorro

Forrás: www.countryliving.com