A felejthetetlen klasszikus végre méltó külsőt kapott.
A Pannonia Entertainment kultikus filmeket újra mozivásznon bemutató sorozatának eddigi legrégebbi alkotásaként, 2016. szeptember 22-től visszatér a mozikba a filmtörténet egyik legnagyobb klasszikusa, az 1942-ben készült Casablanca. Ugyan ki ne emlékezne a filmtörténeti klasszikusra, ki ne tudna jeleneteket, párbeszédeket felidézni belőle? Kertész Mihály filmje nem véletlenül nyert 3 Oscar-díjat annak idején.

A II. világháborúban, a marokkói Casablanca-ban játszódó történetet nemcsak Humphrey Bogart és Ingrid Bergman zseniális alakítása miatt szerettük. A filmtörténeti remek a hazafiasság, a szerelem, az ön és közérdek drámája, briliánsan egyensúlyoz a politikai és a szerelmi történet között. Legendás volt már maga a forgatás is, közismert, hogy a forgatókönyvet naponta átírták, és a befejezést a szereplők sem ismerték. A kitűnő szereposztás mellett az azóta szállóigévé lett szövegek, és a lenyűgöző dalok emelték a film értékét.

Most kiváló minőségben, a budapesti Puskin moziban és számos vidéki moziban, eredeti nyelven, magyar felirattal élvezhetjük újra felejthetetlen filmtörténeti klasszikust.

casablanca_21

casablanca_17

casablanca_08

casablanca_02

casablanca_10

casablanca_05

casablanca_03

casablanca_01

Fotók: http://pannonia-entertainment.com/

További információ: https://www.facebook.com/CasablancaMozi