Tiszavirág életű alkotások.

Saype: a művésznév Guillame Legros svájci festőt takarja, aki gigantikus graffitiket fest a mezőkre spray segítségével. Az elképesztően látványos művek jól mutatnak a domboldalakon.

Legros biológiailag lebomló festéket használ, amelyet ő maga készít el lenmagolajból, vízből és lisztből, valamint természetes színezékekből. A festék mindössze egy hónapig tart, de a mű hamarabb kifakulhat, attól függően, hogy mennyi eső esik, ill. hogy milyen gyorsan nő a fű.

Saype egyik legnagyobb alkotása Leysin domboldalát borítja 14 000 m2-en. A 2016-ban készült mű egy pipázó, kalapos, nadrágtartós úriembert ábrázol, amint a távolba mered.

Mint számos más kortárs művész, úgy Guillame Legros is egy fotóból indul ki, ennek megfelelően választja ki az alkalmas mezőt.  A művész és csapata először aprólékos pontossággal cölöpöket ver le a földbe, hogy egy rácsot készítsenek, majd ezt követően látnak neki a festésnek, egyszerre mindig csak egy rácskockában dolgozva. A folyamatot a levegőből ellenőrzik, drón segítségével derítik fel, hogy hol kell korrigálni a művet. Egy festmény elkészülte átlagosan 3 hónapig tart és eközben 650 liter festéket használnak fel.

https://www.youtube.com/watch?v=2mzItJlVORg

Forrás: www.amusingplanet.com