Látványos, egyedi és nem is kell hozzá túl sok kézügyesség. Épp nekünk való, igaz?

A mézeskalács tésztáját a szokásos módon (korábban már írtunk egy szupergyors receptről, itt olvasható) elkészítjük.

A tésztát ezúttal csillagformájúra szaggatjuk, sok-sok csillagot gyártunk, egészen addig, míg a tésztánk el nem fogy. Érdemes több különböző méretű kiszúróformával dolgozni, mert akkor tudunk igazán formás karácsonyfát készíteni majd. (Az a jó a csillagformában, hogy ha nincsen mézeskalács szaggató formánk, akár mi magunk is kiszabhatjuk a csillagokat egy kisebb méretű, éles kés segítségével.)

mezeskalacs-karacsonyfa-8Fotó: Katrina Hall/she is in the kitchen

Miután a csillagocskák szép világosbarnára sültek, csupán ezekre lesz szükség:

  • zöld színű cukormáz
  • drazsék, csillagok, habcukorka, gumicukrok
  • egy látványosabb – mondjuk sárga színű – csillagocska a tetejére
  • egy nagyobb lapostányér vagy tálca

Így készítjük:

A tányér vagy tálca közepére egy teáskanálnyit teszünk a cukormázból – majd ez tartja stabilan az egész építményt – és erre helyezzük rá az első csillagot a nagyobbak közül. A csillag tetejét vékonyan “befestjük” a zöld cukormázzal. Majd erre jöhet a következő csillag, amit szintén zöldre színezünk. Ahogy haladunk felfelé az építkezésben, először nagyobb, majd egyre kisebb csillagokat használunk. Egy méretből mehet 5-6 db is egymásra. Egészen addig rakosgatunk, míg az egymásra ragasztott zöld színben pompázó csillagjaink szép kis fenyőformát nem adnak.

mezeskalacs-karacsonyfa-2Fotó: creative juice

Most – végezetül – pedig jöhet a legjobb rész, a díszítés! A drazsékkal, habcukrokkal, gumicukorkákkal kedvünkre dekorálhatjuk a fát, mintha csak egy igazi fenyő lenne. Csak épp ezzel akár két perc alatt is végezhetünk. ?

mezeskalacs-karacsonyfa-3Fotó: creative juice

Tipp: haladóbbak kis szögletes formájú édességből, pl. tejkaramellából és egy pici marcipánból mini csomagokat is készíthetnek a fa alá.

mezeskalacs-karacsonyfa-7Fotó: creative juice

Szép lett, ugye?

mezeskalacs-karacsonyfa-5Fotó: creative juice

mezeskalacs-karacsonyfa-1Fotó: creative juice