Ősz, iskolakezdés, aktuális néhány pár cipő beszerzése.

Aki már elkezdte a keresgélést, szembesülhetett azzal a ténnyel, hogy egy bizonyos – nem túl nagy – méret fölött a cipők túlnyomó többsége cipőfűzővel záródik, praktikus tépőzáras pedig alig-alig akad. Holott a folyton kikötődő cipőfűzők mindennapos gondot jelenthetnek a lurkóknak. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekek napközben tornaórákon, különféle edzéseken vesznek részt. Ilyenkor a utcai cipő lekerül, tornacipő fel, majd a program végén az utcai cipő újra fel. Vagyis számtalan alkalommal teendő akad a cipőfűzőkkel. Arról nem is beszélve, hogy nem mindenkinek megy a megkötésük, mint a karikacsapás, és a gyerekek nem is mindig lelkesednek azért, hogy ezt alaposan begyakorolják.

A jó hír, hogy léteznek különféle ötletes és kreatív megoldások, amelyek épp a fenti problémákra adott válaszok alapján születtek.

Rugalmas, gumis cipőfűző

Kényelmes, hiszen a fűző kevésbé hajlamos szorítani a lábat. Speciális kapoccsal gyorsan záródik és a cipőfűző végeinek is megvan a maguk helye.

Fotó: www.aliexpress.com

Szilikon cipőfűző

Az előbbi összes tulajdonságát ötvözi, azonban ezzel az egyszeri befűzés után semmilyen teendő nincs. Annyiban tud kevesebbet, hogy ezzel a cipő méretét – lazaságát vagy feszességét – nem szabályozzuk minden egyes napon.

Fotó: www.aliexpress.com

Mágneszár

A kis szerkezeten is át kell fűzni a fűzőt, majd ezt követően egyetlen mozdulat és már indulásra készen is a cipő!

Fotó: www.aliexpress.com

Varázslatos ledes

Bizony, ez a típus nem csak könnyen kezelhető, de bámulatos színekben pompázva világít is. Úgy tűnik, megkötni ezt sem kell, azonban némi babrálni való itt valószínűleg mégiscsak akad le- és felvételkor. De azért valljuk be, ez a világítós, színes egyedi fűző minden gyerek álma!

Fotó: shoptime.pk

Mind elérhetők, beszerezhetők innen: gumis, szilikon, mágneses, ledes