Ezen a hétvégén az őszi naplementék leglátványosabb természeti eseményében gyönyörködhetünk.A daru a Hortobágyi Nemzeti Park jelképe és egyben az egyik legféltettebb természeti értékünk. A daruvonulás az ősz leglátványosabb természeti eseménye a Hortobágyon, valóban felejthetetlen élmény

A hétvégén Darufesztivál

A több tízezer daru naponta ismétlődő, alkonyathoz kötődő mozgalmának, a daruhúzásnak megtekintésére szervez különböző hétvégi túrákat a Hortobágyi Nemzeti Park, és 2016. október 21-23. között tartják a Darufesztivált is.

Hortobágy Darufesztivál 2016 hnp.hu

Kiállítás, előadás, játék

Október végén minden a darvak körül forog a Hortobágyon: a látogatóközpontban a “Darvak világa” című kiállítással, ismeretterjesztő előadásokkal, a kisebbek számára “darujátékkal”, kvízekkel, ügyességi játékokkal, táncházzal, kézműves foglalkozásokkal, hagyományos ételkóstolókkal, csillagászati bemutatóval várják az érdeklődőket.

darufesztival_Hortobágy Darufesztivál 2016_02 hnp.hu

Daruséta, darules

A gyakorló természetrajongók számára a hajnali kihúzáshoz, a nappali táplálkozó területekre és az esti darulesre szakvezetéses túrákat indítanak: négykeréken, kisvonattal, hajóval, csónakkal és gyalog is a darvak nyomába lehet eredni.

Este a hortobágyi csillagos égboltban gyönyörködhetünk, miközben megismerhetjük az őszi-téli csillagképeket, hallhatunk a pásztorok tájékozódásáról, és távcsővel is kémlelhetjük az eget.  Rendkívül látványos a lampionos csordogálás is, csónakkal a Hortobágy folyón.

Hortobágy Darufesztivál 2016

Az eseményről bővebb információt a Hortobágyi Nemzeti Park honlapján találunk.