Egy magyar sajt került a legjobbak közé az egyik legrangosabb nemzetközi sajtversenyen.

Október 18-19-én tartották az olaszországi Bergamoban a World Cheese Awards versenyt,
ahol a világ legjobb sajtjait értékelték.

Örömteli meglepésként az Etyeki Kecskesajt Manufaktúra fehér nemespenésszel érő lágysajtja elnyerte a Super Gold címet, így bekerült a világ 84 legjobb sajtja közé.

Az Etyeki Hófehér sajt fantázianévre keresztelt termék még egy igen nagy elismeréssel gazdagodott, amikor megkapta a Közép-kelet-Európa legjobb sajtja címet is.

A 260 főből álló, nemzetközi szakmai zsűri 42 ország 3804 sajtja közül, vakteszten választotta ki a legjobbakat.

Az Etyeki Kecskesajt Manufaktúra egy igazi családi vállalkozás. Sajtjaik titka a tiszta, teljes értékű kecsketej. Ebből a természet adta kincsből nem vesznek el semmit, és nem is adnak hozzá mást, csak ami a sajt létrejöttéhez szükséges. Kecskéiket bio minősítésű szénával etetik, amelyet szintén maguk állítanak elő. Az adalékanyag mentes fűszereket nagy gondossággal, ellenőrzött helyről szerzik be az ízesítéshez.

„A World Cheese Awardsra egy merészebb ízvilágú, tradicionális camembert jellegű sajtot készítettem. Elsősorban a kíváncsiság vezetett minket, hogy mi a véleménye a szakmai zsűrinek a sajtunkról, és vajon hova pozícionálhatja magát ma egy magyar sajtkészítő nemzetközi viszonylatban?!” – nyilatkozta a sajt megalkotója.

Cikkünk megírásához a Clair and Curtis sajtóanyagát használtuk.