Két kedvenc egyben.

A teát világszerte milliók fogyasztják, de a sörnek sem kell szégyenkeznie: az egyik legnépszerűbb alkoholos italunk. Nem csoda, hogy a chicagói Marz Community Brewing vezető sörfőzője, Tim Lange és kollégái úgy vélték, ideje kipróbálni, milyenek ők ketten együtt.

Már 2014-ben szöget ütött fejükben a gondolat, miután a házi sörfőzőkből álló társaság egyik tagja bemutatta a maga teakeverékkel ízesített sörét. A sörfőzde alapítói lecsaptak az ötletre, és piacra dobták az újdonságot.

Fotó: Pinterest

Azonban nem volt minden ilyen egyszerű, kiderült, hogy ami kistételben működik, nagytételben már nem: az olykor a baráti társaságban elfogyasztható, olcsón elkészíthető, fantasztikus házisörök egzotikus hozzávalói és receptjei nagyban már nem állják meg a helyüket.

Végül hőtűrő képessége miatt a dél-afrikai rooibos teát választották alapul a teás sörhöz, de itt is adódtak problémák. Az őrlemény alapanyagául szolgáló rooibos (vörös fokföldirekettye) jelentősebb volumenű termesztését (és beszállítását) az aszály néha igencsak megnehezítette.

Fotó: Pinterest

A nehézségek ellenére megszületett a Jungle Boogie – úgyhogy aki szeretné a teás sört megkóstolni, már megteheti!

Forrás: elelmiszer.hu