Egyre több és több.

Azt mindenki tudja, hogy a 4 levelű lóhere szerencsét hoz, de vajon mekkora mázlija lehet annak, aki 63 levelű lóherét talál? Egy japán férfi, Yoshiharu Watanabe nem véletlenül bukkant a rekorder növényre. A hobbikertész ugyanis már 2012 óta lóheréket keresztezett a kertjében. Miután minden évben egyre több és több levelű lóherét tudott nemesíteni, már a kezdetektől a Guinness-rekord lebegett a szeme előtt. Amikor egy 20 levelű lóherére bukkant, már komoly lehetőségnek tűnt előtte a világcsúcs megdöntése.

Az előző rekorder egy másik japán férfi, Shigeo Obara volt, aki 56 levelű lóherét tudott bemutatni.

Yoshiharu számtalan kis lóhere foltot nevelget a kertjében. Mivel ez a növény mindenfelé előfordul, a férfi úgy kezdett a lóhere nemesítésbe, hogy akárhol látott egy 5-6-7 levelű növényt, azt hazavitte a kertjébe. Amellett, hogy a lóherék beporzását rábízta a rovarokra, a legtöbb levelet hozókat maga porozta be kézzel, a biztonság kedvéért.

2020-ra már sikerült egy 49 levelű lóherével előrukkolnia, 2021-ben pedig megszorongatta a rekordert egy 55 levelű változattal. Ezt követően azonban nem a terv szerint haladtak a dolgok, Yoshiharu egyszerűen nem bírta tovább növelni a levelek számát. Időnként kevesebb levelű lóhere nőtt, máskor teljesen normális, háromlevelű változat.

Yoshiharu első pillantásra 56 levelűnek vélte a csúcstartó lóherét, de miután megszámolták, kiderült, hogy alábecsülte a számot. A hitelesítéskor minden kis levélékére cetlit ragasztottak, hogy egyiket se számolják kétszer az összegzésnél. Ezek a kis levélkék kisebbek, mint egy normál 3 levelű változaté, így több mint egy óráig tartott számba venni őket.