Színes lombok játéka.

Az amerikai Oregon államban különös ajándékban részesülnek minden ősszel azok a sofőrök, akik a 18-as úton haladnak el. Egy hatalmas fejecske mosolyog le rájuk ugyanis a domboldalról.

A ragyogó mosoly a Hampton Lumber cégnek köszönhető, aminek vezetői, miután kitermeltek egy adag fát, úgy döntöttek, hogy a helyükre egy korán színeződő lombú fajt ültetnek fej alakban. A 2011-ben alakzatba ültetett fákat örökzöldek veszik körbe, így a hamar sárguló levelű növények kiemelkednek közülük. Mintha egy óriási emojit látnánk a Grand Ronde és Willamina közötti útszakasz mellett.

A vegetációs időszak után az erdészek megkezdik az erdősítési és fatelepítési programok tervezését. Általában őshonos fajokat választanak, a magassági szinttől és a talajkörülményektől függően. A leggyakrabban amerikai duglászfenyő, nyugati hemlokfenyő, nemes jegenyefenyő, óriás tuja kerül a földbe.

A vörösfenyő tűlevelű, de lombhullató. A levelei sárgulnak és lehullanak ősszel, vagyis nem örökzöldek. Az oregoni alakzatban a szemeket és a szájat amerikai duglászfenyőből ültették, így a kontraszt jól látható, különösen ősszel.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org