Életre kel a film.

Harry Potter rajongók, figyelem! Már eddig is számos helyet járhattunk be a történetben szereplő helyszínek közül, de most ennél is tovább mehetünk: az Airbnb-n ugyanis akár szállást is foglalhatunk Harry szüleinek egykori házába.

Lavenham apró kis településén található az a ház, ahol a varázslófiú született – és ahol most mi is álomra hajthatjuk a fejünket.

Egy éjszakára 142 dollárért (kb. 40 ezer forint) vehetjük bérbe az ingatlant, amely Godric’s Hollow-ban, vagyis a valóságban Lavenham-ben található.

Noha a rajongók bizonyára ismerik a helyet a könyvből, azt már csak kevesen tudják, hogy a házikó valódi neve, “De Vere House.” Korábban egyébként reggelizős panzióként is működött, de most újranyitott, hogy a HP rajongók igényét kielégítsék.

A szállás tulajdonképpen egy kétszemélyes hálót és egy közös fürdőt jelent. Bár Harrynek még nem volt TV-je és wifije, nekünk már lesz, és természetesen jár az angol reggeli és az ejtőzés a gyönyörű vidéki kertben is.

Aki kimozdulna a házból, kirándulhat, sétálhat az elbűvölő faluban és a gyönyörű környéken.

Érdemes bejárni a régiségboltokat, felfedezni a múzeumokat, és kihagyhatatlannak tűnik a pubban ücsörgés vagy teázás is. A keményvonalas rajongók pedig pár itt töltött nap után bejárhatják a többi híres helyszínt: a 9 és háromnegyedik vágányt, a Jacobita hidat, és természetesen a HP tematikában berendezett filmstúdiót.

Forrás: www.housebeautiful.com, képek: Airbnb