Mostantól ideje másként gondolnunk a műfűre!

Napjainkban egyre többen fedezik fel a műpázsitban rejlő lehetőségeket, ugyanis időt, pénzt és energiát is spórolhatunk használatával. Az időjárási körülményektől független zöldellő pázsit ideális otthonunkban, közintézményekben, spotpályákon, vagy akár egy balettelőadás színpadján is. A különleges csomózási technikával készülő új generációs műfű kopásállóságának köszönhetően hasznos befektetés lehet a saját kényelmünk érdekében.

A műpázsit története egészen az 1970-es évekig nyúlik vissza, mivel már ekkor használtak műfüves megoldásokat, igaz akkor még csak sportpályákon. A kezdetekben használt, filcre vagy szőnyegre hasonlító gyep ma már a múlté, hiszen ahogy idővel egyre szélesebb körben lett ismertebb és elfogadottabb a szintetikus gyep, a gyártók is igyekeztek technológiában, kivitelezésben és esztétikai szempontok szerint is alkalmazkodni az igényekhez.

Ma már a lakosság, és vállalatok, intézmények számára is megoldást tud kínálni a műpázsit, hiszen alkalmazható otthonunk kertjében, a teraszon, tökéletes rendezvényeken, tájrendezéshez vagy hagyományosan sportpályákhoz, de kiváló gyermekbarát opció iskolák, óvodák, és bölcsődék számára is. A jó műfű ugyanis biztonságos kialakításának köszönhetően csillapítja az ütés erejét, így óvva a gyermekeket. A széles színskála ráadásul kreatív megoldásoknak is teret ad.

Az ideális műpázsitot a tartósság érdekében különleges strapabíró latex bevonattal látják el, és – egy speciális csomózási technikának köszönhetően – kihúzhatatlan fűszálak jellemzik. A különleges csomózási technika lényege az, hogy a hátsóalátét-rétegbe is beleszövik a műfű fonal szálait. Ezután a már beszőtt hátsó rész folyékony latex borítást kap. A strapabíróság érdekében végül kemencében „sütik össze” a füvet és a latex réteget, ennek köszönhetően az ellenáll a környezeti hatásoknak – nem véletlenül vállalnak 10 év garanciát az ilyen műpázsitokra. A gyártás során 4 méter széles műfű-tekercseket hoznak létre, egy ilyen tekercs pedig 100m2 területet képes lefedni.

A műpázsit használata több szempontból is remek befektetés lehet: megtakaríthatjuk a gyep karbantartására szánt időt és költségeket, nem kell többé füvet nyírni, locsolni, gyomot irtani. Nincs többé a lakásba sár és vakondtúrás. A 100%-ban újrahasznosított anyagból készülő szintetikus gyep használatával csökkentjük környezetünk terhelését, energiát spórolunk meg.