Egy remek módszer, avagy hogyan lesz a feleslegből hűsítő nyári ital.

Hatalmas rajongótábora van az epernek, ez az édes, piros gyümölcs igazi nyári csemege. Miközben kilószámra fogyasztjuk, sajnos gondolkodás nélkül dobjuk ki az eper csumáját, amit legtöbbször csak némi eperdarabbal együtt tudunk levágni. Miközben megszabadulunk a zöld résztől, sajnálattal nézzük, ahogy a finom hús egy része is kárba vész. Ennek most vége! Ezzel a lehengerlően nagyszerű tippel most az édes eper minden cseppjét kiélvezheted!

epercsuma

Ahelyett hogy ezeket az eperrészeket a szemétbe hajítanád, készíts inkább gyümölcsös italt belőlük! A recept pofonegyszerű: tedd a feleslegesnek ítélt darabokat egy befőttesüvegbe! Aztán öntsd fel vízzel, és legalább egy órán keresztül áztasd így. Az eredmény egy csodálatosan üdítő és finom eperital lesz!

Ha ennél ütősebbre vágysz, használj vodkát víz helyett (18 év felett, ugyebár)! A házi epres vodkával biztosan lenyűgözöd a nyári koktélparti, vagy baráti sütögetés résztvevőit! Mostantól ne dobd el az epertisztítás során keletkezett részeket – nemcsak spórolsz, de egy remek nyári itallal is gazdagabb leszel.

Ötlet: food52.com