Ezekkel a praktikus önitatókkal hosszabb időre előre gondoskodhatsz kedvenc fűszernövényedről.
Időnként megfeledkezel a növényeid öntözéséről, vagy egy pár napos, esetleg hosszabb utazás után hazaérve szépen zöldellő fűszernövények helyett kókadt, kiszáradt növények fogadnak a lakásban, akkor nézd ezt az egy egyszerű megoldást!
Amire szükség lesz:
- annyi üveg, ahány növény számára szeretnél “itatót” készíteni.
- pamutfonal
- aceton(os körömlakk lemosó)
- gyufa
- nagyobb, lapos tál
- hideg víz
- csiszolópapír
- hálószövet vagy géz
- föld az ültetéshez
Így készül:
A tisztára mosott üvegekről eltávolítjuk a címkéket, fóliákat és papírokat. Azon a részen, ahol vágást szeretnénk ejteni rajtuk, pamutfonállal néhányszor körbetekerjük.
A fonalat az acetonnal alaposan átitatjuk, majd ezt a részt hevítjük.
Hevítést követően az üveget gyorsan hideg vízbe mártjuk.
Az üveg vágáskor keletkezett éles szélét a sérülések elkerülése érdekében csiszolópapírral átdörzsöljük.
Az üveg felső részét fejjel lefelé fordítva az alsó részébe helyezzük.
Fogunk egy darab pamutból készült szövetet, melynek a közepéhez egy darab pamutfonalat erősítünk. Ezt belehelyezzük az üvegbe és már jöhet is a növény.
Az alábbi videóban lépésről lépésre követhetjük ennek menetét – több más, érdekes és hasznos trükk mellett:
https://www.facebook.com/FirstMediaBlossom/videos/10155955952419586/
Így biztosan sokáig eléldegélnek a növények anélkül, hogy megsínylenék, ha elfeledkezel róluk!