Százötvenezer növény teszi hangulatosabbá a várakozást.

A vasútállomásokon várakozni nem túl izgalmas dolog, mostantól azonban jobb hangulatban telhetnek az órák: a MÁV ugyanis 150 ezer egynyári, fűszer- és évelő növénnyel borította virágba a nagyobb, illetve forgalmasabb megállóhelyeket. Országszerte több, mint háromszáz vasútállomás virágzott ki, a Balaton parti állomásokra több, mint 16 ezer növény került.

A MÁV saját budapesti, több hektáros kertészetében neveli a balkon- és egynyári növényeket, amelyeket aztán ágyásokban, kőedényekben és függő virágtartókban helyeznek el országszerte. A kétszáz fajtából válogatott növények között népszerű egynyáriak és évelők, díszfüvek és fűszernövények is megtalálhatóak. A kiültetések a gyomláláson és rendszeres öntözésen kívül egyéb gondozást nem igényelnek, viszonylag jól tűrik a száraz levegőt, a tömörödött talajt és a tűző napsütést is.

Az országos virágültetési akcióval a vasúttársaság hangulatosabbá, színesebbé, vidámabbá szeretné tenni a vonatra várakozók környezetét, közérzetét. Érthető, hogy arra kérik az utasokat, a pályaudvarokra, állomásokra látogatókat: vigyázzanak a növényekre, hogy azok késő őszig színesíthessék az állomásokat. Óvjuk a szép kiültetéseket közösen!

Forrás és képek: www.mavcsoport.hu