Armando egy repülő rekorder.

Valljuk be, kevés ember rajong a galambokért. Mindenhova odapiszkítanak, ellepik a tereket, idegesítően közel jönnek.  Az emberek többsége nem kedveli őket, egyesek kifejezetten félnek is tőlük. Még az sem segít ezen, hogy anno nagy hasznát vettük a szárnyasoknak, amikor még csak galambposta létezett.

Most azonban itt az alkalom, hogy egy kicsit jobban szemügyre vegyük ezeket a kirekesztett madarakat és megvizsgáljuk őket, no meg a viszonyunkat velük. Megérkezett ugyanis egy igazi szupersztár, aki átrendezheti a nemszeretem kapcsolatot. Ő pedig nem más, mint Armando.

Armandoért valaki hihetetlen rekordösszeget fizetett egy online aukció keretében: 1,4 millió dollárt (kb. 388 millió Ft).

Fotó: PIPA

Ennyi pénzért vihette haza a smaragdzöld tollakkal ékesített madarat. A nem mindennapi összeget egy ismeretlen kínai vásárló fizette ki. Maguk az aukció szervezői sem gondolták, még legvadabb álmaikban sem, hogy ilyen áron kel majd el a galamb.

De miként lett egy szimpla madárból egyáltalán olyan tétel, amire licitálni lehet?

Nos, Armando nem egy „szimpla galamb”. Ő egy versenygalamb, ami egyébként alapáron is kb. 2700 dollárt (kb. 750 ezer Ft) ér. Armando pedig a valaha élt legjobb belga hosszútávú galamb. Most, 5 évesen vonult nyugdíjba, de eddig díjat díjra halmozott. Olyan rekordot tart, aminek még csak közelébe sem ért más galamb. Akkora sztár, mint Messi vagy C. Ronaldo a futballban.

Márpedig ez a fajta vérvonal rendkívül keresett Kínában, ahol a galambok versenyeztetése nagyon népszerű és jövedelmező tevékenység. Korábban a legmagasabb összeg, amit kifizettek egy galambért kb. 118 millió Ft volt.

Forrás: www.mnn.com