Mentsd le, hogy kéznél legyen.

A repülőtéri várakozás rettenetesen unalmas tud lenni, főleg, ha a gép késik, és egyedül kell a hosszú órákat töltened. A reptereken szinte mindenhol van ingyenes wifi, azonban ezek használata sokszor jelszóhoz vagy helyi telefonszámhoz kötött. Nem minden reptéren megy olyan könnyen a netezés, mint a Liszt Ferenc repülőtéren, ahol 2 órán keresztül díjmentesen lehet használni a wifit.

Szerencsére, valakinek eszébe jutott, hogy készít egy térképet, amit feltölt a világ reptereinek wifi-adataival és folyamatosan frissíti azokat.

A foXnoMad által készített térképen a világ számos repülőterét ábrázolták, azzal együtt pedig azt, hogy melyik helyen milyen nevű hálózathoz kell csatlakozni, ahhoz van-e jelszó és ha van, akkor mi az.

A WiFox nevű térképen a repterek és várakozó csarnokok jelszavai valós idejű információkkal kerülnek frissítésre, megbízható forrásokból (pilóták, utazók, reptéri alkalmazottak). A WiFox elérhető  iOS-ra az App Store-ból, Androidra a  Google Play-ből vagy az Amazonról. Az összes hotspot így offline üzemmódban is megtekinthető. Még arra vonatkozó tanácsokat is kapunk, hogy pl. „a 47-es kapunál a legerősebb a jel”. Egyszerű, hatékony visszacsatolási rendszerrel a felhasználóktól származó jelzéseket, információkat is nyomon követi.

Forrás: foxnomad.com, hvg.hu