Felhasználók által tesztelve.

Azok a fránya hangyák: masírozásukkal megkeserítik a lakástulajdonosok életét. Persze léteznek különböző hangyairtó szerek, ám legtöbben a természetes módszerekre szavaznak, és szívesen osztják meg másokkal, ha egy hatásos hangyaűzőre bukkannak. Ezekből válogattunk egy tucatnyit – a gyakorlatban mindenki eldöntheti, hogy valóban működnek-e!

1. Citromlé

Egyszerűen spricceld körbe a nyílászárókat citromlével.

2. Fahéj

Sokan esküsznek az őrölt fahéjra is, amit ajánlatos az ajtók, ablakok köré szórni. Van, aki inkább fahéjolaj formájában használja.

3. Borsmenta

A nyílászárók köré locsolt borsmenta olaj állítólag természetes kerítésként működik a hangyák számára.

Fotó: Liljam/Shutterstock

4. Bórax, víz és cukor

Bórax, víz és cukor elegyéből természetes hangyaölő paszta készíthető. A pasztát vigyük fel egy vékony kartondarabra, és helyezzük oda, ahol a hangyák masíroznak befelé. A rovarok megeszik és elviszik a bolyba, ami aztán annak elnéptelenedéséhez vezet.

5. Forró víz és mosogatószappan

A forró vizet a bolyra ajánlatos önteni, a mosószappanból pedig víz segítségével készítsünk oldatot és permetezzük be a kritikus helyeket.

6. Diatomaföld (kovaföld)

Egy természetben képződött üledékes kőzet, patikában kapható. A használók szerint egy hét alatt megoldja a hangya-problémát.

7. Kréta

Vannak, akik esküsznek rá, hogy a hangyák nem lépik át a krétával rajzolt vonalat a bejáratnál.

Fotó: marekuliasz/Shutterstock

8. Szódabikarbóna és porcukor

Keverjünk össze egy kis porcukrot a szódabikarbónával, és nyert ügyünk van, pár nap alatt eltüntetik a kis fekete rovarokat.

9. Kávézacc

A használt kávézacc egyik felhasználási módja, ha a hangyagyanús átjáróhoz szórjuk.

10. Kukoricaliszt

Gyerekek és háziállatok mellett is biztonságosan használható.

Fotó: Yulia Furman/Shutterstock

11. Tejbegríz

Amire sose gondolnánk, de valakinek bejött.

12. Ecet

A bejárat, az előszoba környékét érdemes ecetes vízzel felmosni. Mások azt javasolják, hogy keressük meg a bolyt, és oda öntsünk 0,5-1 liter ecetet.

Forrás: www.mnn.com