Csend és nyugalom.

Az 54 éves Martin Fitton először akkor esett szerelembe a japánkertekkel, amikor 2009-ben Dorsetben járva látott egyet. Az azóta eltelt 13 évet azzal töltötte, hogy sorházi otthonában ő maga is kialakított egyet.

Fáradhatatlanul, két kezével dolgozott a kerten, ami mostanra gyönyörű oázissá változott. Még saját kis teaházzal, koi pontyos tavacskával, pagodával, hidacskával és betonlámpásokkal is rendelkezik.

Fitton rendkívül büszke a kertjére. A férfi, aki egyébként tartályhajó sofőrként dolgozik, elmondta, hogy nem kapott segítséget a kert építésében, mindent maga csinált. Nemrégiben felújította a zen kertrészt, így most ez a kedvence. Szeret a feleségével együtt kinn üldögélni, hiszen a kert minden sarka nyugalmat, békességet áraszt.

A kert nem volt mindig ilyen. 2001-ben, amikor a család ide költözött, a gyerekek Rhys és Vanessa kedvéért faházikót, mászókát építettek. Amikor azonban a gyerekek már tinédzserek lettek, a férfi elérkezettnek látta az időt arra, hogy a saját elképzelési szerint alakítsa a kertet.

A japánkert azóta számos rajongót szerzett, köztük japánokat is, akik odáig vannak a részletekért. Fittonnak még japán barátai is lettek, akikkel gyakran vált leveleket is és sokat ad a véleményükre.

 

A férfi még nem járt Japánban, de most a feleségével együtt azt tervezi, hogy a 60. születésnapjukon végre eljutnak az ázsiai szigetországba.

Forrás: goodnewsnetwork.org