Hűtsd le magad!

Extrém hőség, kánikula tombol nem csak hazánkban, de Európa számos részén. Nagy-Britanniában már külön figyelmeztetik a lakosokat arra, hogy lehetőleg maradjanak otthon, mert a hőmérő higanyszála akár 38 °C-ig is felkúszhat Anglia és Wales egyes részein. Az óvintézkedések ellenére néhányan az átlagnál is nagyobb veszélynek vannak kitéve: közéjük tartoznak az idősek, a gyerekek és… a vöröshajúak.

Egyes tanulmányok szerint ugyanis a vörös hajjal rendelkezők (nyilván a természetes vörösökről van szó) még kockázatosabb az extrém forróság. Ők sokkal sérülékenyebbek a Nap sugaraival szemben. Éppen ezért egy brit mozi úgy döntött, hogy biztonságos menedékbe invitálja őket: a mozi hűtött, klimatizált belső tereibe. Ingyen jöhetnek az előadásokra!

A Showcase Cinemas mozilánc által indított akció tűzbe hozta a közönséget (pedig ennek ellenkezője volt a cél…). Mivel a vörösöket sokan szenvedélyes, tűzről pattant embereknek tartják, csak remélni tudjuk, hogy nem fogják nagyon felforrósítani a hangulatot. Különben beengedhetik melléjük ingyen a hűvösnek vélt szőkéket is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Showcase Cinemas UK (@showcasecinemasuk) által megosztott bejegyzés

Forrás: mymodernmet.com